Gemeente Zwolle

Presentatie Burgerjaarverslag 2004 Zwolle

In het Burgerjaarverslag blikt burgemeester Henk Jan Meijer terug op 2004. Burgerparticipatie is het centrale thema.

Wat deed de burgemeester in 2004? Hoe stond het met de dienstverlening aan inwoners in de stad? En hoe konden burgers invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente? Die vragen worden behandeld in het Burgerjaarverslag.

Sinds 2002 zijn alle burgemeesters volgens de wet verplicht om jaarlijks een verslag uit te brengen over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de betrokkenheid van de burger bij de vorming van beleid. De burgemeester maakt van de gelegenheid gebruik om ook over zijn eigen beleving van het afgelopen jaar te vertellen.

In dit Burgerjaarverslag zijn ook interviews opgenomen met winnaars van het experiment met wijkbudgetten, dat in Assendorp en delen van Zwolle Zuid werd gehouden. Ook komen vaste bezoekers aan wijkplatforms in de verschillende Zwolse wijken aan het woord.

De officiële presentatie van het Burgerjaarverslag vindt plaats in de Week van de Stad, op vrijdag 8 april, om 18.00 uur bij het Molukse Ontmoetingscentrum, Stichting Yar Nain, Bachlaan 156. Dan overhandigt burgemeester Henk Jan Meijer de eerste exemplaren officieel aan de burgers die mee hebben gewerkt aan het verslag. Daarbij krijgt hij hulp van kleine Zwollenaren, de burgerparticipanten van de toekomst.

In de volgende Wijzer treft u een special aan over het Burgerjaarverslag. U kunt vanaf 11 april een exemplaar van het Burgerjaarverslag afhalen bij het gemeentelijk Informatiecentrum aan het Grote Kerkplein, ingang Sassenstraat. Ook kunt u het verslag downloaden vanaf deze website.