Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 06-04-2005

Politie zoekt getuigen aanrijding met auto te water BEILEN Gistermiddag reed een 56-jarige autobestuurster uit Beilen met haar auto op de Beilervaart het water in. De vrouw wist uit de auto te klimmen waarna ze voor onderzoek werd overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Na onderzoek bleek dat ze met haar auto uit de richting van Hoogersmilde kwam en in de richting van Beilen had gereden. In een ter plaatse gelegen bocht reed de vrouw door onbekende oorzaak met haar auto de berm in, botste tegen een lantaarnpaal en reed het water in. Op het moment van de aanrijding heeft ter plaatse een fietser gereden die mogelijk iets meer kan verklaren over de toedracht van de aanrijding. De fietser werd ter plaatse niet meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar de identiteit van deze fietser en naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (05-128461)

Politie controleert in Drenthe
EMMEN ASSEN MEPPEL Bij verschillende verkeerscontroles in Drenthe zijn diverse bestuurders bekeurd. Op diverse plekken in Emmen werden 16 bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood licht, 64 x voor niet dragen van de autogordel, 1 voor een lekke uitlaat, 5 x niet handsfree bellen, 1 x kentekenplaat en niet kunnen tonen van de benodigde papieren. Bij controles in Assen werden 3 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel, 3 x rijden door rood licht, 2 x niet handsfree bellen en 1 x fietsen op het trottoir. In Meppel werden gisteravond 2 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht en 5 autobestuurders voor het niet dragen van de autogordel. (05-128450 / 05-128452 / 05-128509)

Autoinbraken
BARGER COMPASCUUM Gisteren werd er ingebroken in twee bij het veenpark aan de Berkenrode geparkeerde personenautos. Van beide autos werden de portiersloten vernield. De buit bestond uit twee autoradio-cd-spelers, CDs, kleding, hoedenplank met ingebouwde boxen, knop versnellingspook en een aantal bescheiden. (05-128444 / 05-128515)

Puppies gestolen tijdens inbraak
HOOGEVEEN Gisteravond werd er ingebroken in een woning aan de Adriaan Baasstraat. De 21-jarige bewoner lag op dat moment boven te slapen. In de keuken werden 4 puppies + beide ouderhonden gestolen. Het gaat om het ras Steffordshire bull terrier. De honden, die de eigenaar het afgelopen weekend had gekocht, hebben een waarde van 2000. (05-128519)

Winkeldiefstallen
ASSEN Een 39-jarige Assenaar is gistermorgen aangehouden terzake winkeldiefstal. De man, een bekende van de politie, werd op heterdaad betrapt door de politie bij een winkel aan het Mercuriusplein. Agenten zagen dat de man een winkel binnenliep, een draagbare tv wegnam en zonder te betalen de winkel uitliep. De man werd aangehouden en kreeg na overleg met het OM een dagvaarding. (05-128284)

ASSEN Een 28-jarige vrouw uit Assen werd gistermiddag betrapt bij het stelen van kleding. Bij een winkel aan het Koopmansplein nam de vrouw kleding ter waarde van 27 weg. Na aanhouding door personeel van de winkel bekende de vrouw dat de een week geleden nog 2 T-shirts bij dezelfde zaak had gestolen. Ze kreeg een dagvaarding. (05-128464)

EMMEN Gistermiddag werd bij een winkel aan het Mondriaanplein een 52-jarige man uit Schoonebeek aangehouden. Hij werd in de winkel aangehouden terwijl hij vijf gestolen T-shirts over elkaar had aangetrokken. De man die nog een gevangenisstraf van 6 weken tegoed had werd ingesloten. (05-128464)

Mishandeling na illegale zenderwisseling van televisie NIEUWLANDE Een 11-jarige jongen uit Nieuwlande deed gisteravond aangifte van mishandeling. De jongen was samen met 2 vrienden op pad en op de Veenbes werd besloten om vanaf de rijbaan met een afstandsbediening de televisie van een bewoner uit te zetten. De jongens zagen dat de bewoner, waar ze dezelfde truck al vaker hadden uitgehaald, daarop woedend naar buiten kwam. Volgens de jongens sloeg de man de jongen tegen het hoofd. Deze viel door de klap van zijn fiets. Nadat de jongen naar huis was gefietst en verhaal bij zijn ouders had gedaan ging hij samen met zijn vader terug naar de dader van de mishandeling. Tijdens de ontstane discussie verklaarde de vader door de man bedreigd te zijn met een honkbalknuppel. Hierna werd de politie ingeschakeld. Na overleg met justitie werd de knuppel inbeslag genomen en de man als verdachte gehoord. Hij verklaarde de jongen niet mishandeld en de vader niet bedreigd te hebben. Wel stemde hij in met het vergoeden van de schade aan de fiets van de jongen. Deze was ontstaan toen hij door de klap/duw ten val was gekomen. (05-128497)

Bier drinkende man twee keer door politie bekeurd ASSEN Een 56-jarige Assenaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is gisteravond twee keer bekeurd voor het nuttigen van bier op de openbare weg. In het begin van de avond werd de man op het Apollopad bekeurd terwijl hij zat te drinken. Later op de avond trof de politie de man op de Kanaalstraat aan voor hetzelfde feit. (05-128500 / 05-128514)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot 13.00 uur
- 0652528707

Dirk Neef van 13.00 tot 17.00 uur 06-51557950

Dana Kragten van 17.00 uur tot donderdagmiddag 16.30 uur 06-52554218