Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 6 april 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Haagwinde 38, woning uitbreiden.

Sint Luciabaai 3, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Bizetstraat 16, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Coen Botrede 92, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Aïda 28, dakkapel voorzijde aanbrengen.

De Fallastraat 31, garage/gevel wijzigen.

Alexanderstraat 15, dakopbouw bouwen.

Gruttosingel 3, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Gruttosingel 5, dakkapel voorzijde aanbrengen.

's-Gravenweg 382, garage bouwen.

Mendelssohnstraat 19 en 21, dakkapel voorzijde en uitbouw.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Alexanderstraat 15, dakopbouw bouwen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 7 april 2005 gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNING

Verzenddatum 23 maart 2005:

Cornelis de Houtmanstraat 20, dakopbouw bouwen.

Ringvaartpark 3, woning uitbreiden.

Louvre 23 en 25, noodlokalen slopen (sloopvergunning).

Bermweg 52, garage bouwen.

Verzenddatum 31 maart 2005:

Fascinatio Boulevard (2K-3), kantoorgebouw bouwen

Fascinatio Boulevard (2K-5), kantoorgebouw bouwen.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 29 maart 2005

Klaroen 28

1 schijnbeuk


2 berken


1 esdoorn

Platotuin 13

1 blauwe ceder

Door de gemeente aangevraagd:

Vreugdedans

1 plataan. Deze wordt niet gekapt maar verplaatst naar Reidans, naast nummer 29/31

Reidans, naast nummer 29/31

2 iepen.

Door Comsbwonen aangevraagd:

Wisselspoor
40

1 sierappel


2 dwergcypressen

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Evenementenvergunning

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, ieder voor zover bevoegd, maken bekend dat zij een evenementenvergunning hebben verleend voor het houden van festiviteiten op Koninginnedag 30 april 2005 aan:

Oranjevereniging 'Rivierdalen Zuid Oostgaarde', voor het houden van festiviteiten aan het Diezedal in de wijk Oostgaarde.

De vergunning ligt vanaf heden ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan Schenkel-Zuid

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maken op grond van artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Schenkel-Zuid van donderdag 7 april 2005 tot en met woensdag 4 mei 2005 ter inzage ligt.

Desgevraagd kan het ontwerpbestemmingsplan ook buiten werkuren (gedurende drie aaneengesloten uren per week) worden ingezien. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer M.C. Engelaar, tel. 010-2848713.

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Diegenen die tijdig hun zienswijze naar voren hebben gebracht, worden in de gelegenheid gesteld een nadere mondelinge toelichting te geven.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrensd door de gemeentegrens met Rotterdam, de noordzijde door de leidingenstrook (die parallel loopt aan de Jasmijnsingel), de Capelseweg-Kanaalweg en de zuidelijke oever van de Ringvaart. De ruimtelijke ontwikkelingen die de laatste jaren al gerealiseerd werden via vrijstellingsprocedures zijn in dit ontwerpbestemmingsplan opgenomen, zoals bijvoorbeeld de herstructurering van het Meidoornveld en de hoek Capelseweg-Bermweg.

Daarnaast maakt het plan ook een nieuwe ontwikkeling mogelijk, namelijk de herontwikkeling van gemeentewerf
Narcisstraat-Goudenregenstraat tot woongebied.

Bouwplan IVEC-terrein

Het college maakt bekend dat een verzoek is ontvangen voor de bouw van 72 appartementen op het zogenaamde IVEC-terrein (1^e fase Rozenburcht/IVEC-terrein). Het bouwplan omvat twee gebouwen van elk 20 appartementen en een gebouw van 32 appartementen. Aangezien het bouwplan niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Middelwatering' en evenmin binnen het bestemmingsplan 'Middelwatering 2004', dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In dat kader ligt het verzoek van 7 april 2005 tot en met 6 mei 2005 voor eenieder ter inzage. Tijdens deze periode kunt u schriftelijk uw zienswijze over het bouwplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Wij maken u erop attent dat de procedure voor het medio mei 2003 in procedure gebrachte bouwplan voor 44 appartementen en 24 waterwoningen is beëindigd. Het nieuwe bouwplan komt daarvoor in de plaats.

Artikel 15 WRO-procedure Radarstraat nr. 14 (dienstwoning)

Burgemeester en wethouder van gemeente Capelle aan den IJssel maken bekend, dat zij voornemens zijn om op grond van artikel 6 lid 5 sub i (op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening), vrijstelling te verlenen van de artikelen artikel 6, lid 4 sub d. van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Capelle West 1997' ten behoeve van het op de eerste verdieping als dienstwoning in gebruik zijnde deel van het bedrijfspand aan de Radarstraat 14. Het ingediende bouwplan voldoet aan de in de artikelen 6, lid 5 sub i van de bestemmingsplanvoorschriften gestelde voorwaarden.

Bovengenoemd bouwplan ligt vanaf donderdag 7 april 2005 gedurende vier weken ter inzage.

Winkeltijdenwet

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat zij heeft besloten om met toepassing van artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 5 van de Verordening winkeltijden voor de wijk Schenkel, waaronder ook De Bloemenplantage s Gravenweg 104 valt, vrijstelling te verlenen op:

Donderdag 5 mei 2005 (Hemelvaartsdag) van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de evenementenvergunning, het ontwerpbestemmingsplan 'Schenkel-Zuid', het bouwplan IVEC-terrein en het bouwplan 'Radarstraat 14' liggen op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel