Gemeente Doesburg


week 09-2005

Rubriek Nieuws uit het stadhuis, plaatsing d.d. 2 maart 2005, week 9.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 15-02-2005, Wihelminastraat 13: het vergroten van de keuken
* 21-02-2005, Richtersakker 2: het vergroten van de woning
* 21-02-2005, Richtersakker 18: het vergroten van de woning
* 21-02-2005, Richtersakker 20: het vergroten van de woning
* 21-02-2005, Veerpoortstraat 6: het gedeeltelijk vernieuwen en veranderen van een dakkapel en raamkozijn

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

* 22-02-2005, F.D. Rooseveltsingel 34: het plaatsen van een dakkapel
* 22-02-2005, Burg.Nahuyssingel 37: het geheel vernieuwen van een erfafscheiding (legalisering)

Vrijstelling en bouwvergunning met toepassing artikel 19 lid 3 WRO in combinatie met artikel 50 lid 4 WW
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:

* 23-02-2005, Van Brakellaan 9: het gedeeltelijk vergroten van de woning

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de Welstandscommissie is gepland op maandag 7 maart 2005 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de Welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

OVERIGE VERGUNNINGEN
Kapvergunningen
Voor de volgende boom is een kapvergunning verleend : Particuliere bomen

* Breedestraat 115: een zoete kers (Prunus avium), met herplantplicht;

* Meipoortwal 1 Basisschool De Horizon: drie berken (Betula pendula), met herplantplicht

O P E N B A R E K E N N I S G E V I N G
Vergunning op grond van Algemene Plaatselijke Verordening Aan L. Bleekman en M. Lentelink is op 21 februari 2005 onder voorwaarden vergunning verleend voor het innemen van een standplaats in de periode 20 november tot en met 31 december 2005 op de markt te Doesburg voor de verkoop van oliebollen en aanverwante producten.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer W. Stoppels (0313-481320).

VERKEER
Medicijngebruik in het verkeer
Medicijngebruik in het verkeer: onbekend en verraderlijk probleem Aangenomen wordt dat per jaar enkele tientallen mensen in het verkeer omkomen als gevolg van medicijngebruik. Vooral slaap- en kalmeringsmiddelen blijken erg -en langdurig- gevaarlijk. Verraderlijk en gevaarlijker dan alcohol
Bij ongeveer 10% van de verkeersongevallen speelt medicijngebruik een rol. Steeds meer mensen gebruiken geneesmiddelen. Reden te over om na te gaan of dat kwaad kan in het verkeer.
Mensen die alcohol of drugs gebruiken en gaan rijden kunnen wéten dat ze een gevaar voor zichzelf en anderen vormen. Bij medicijnen is dat lang niet altijd het geval. Vooral slaap- en kalmeringsmiddelen maar ook antidepressiva, pijnstillers, spierverslappende middelen, middelen tegen allergie en middelen tegen de hoest kunnen leiden tot onhandigheid, langzamer reageren, sufheid, minder controle over je spieren, onverschilligheid en verslechterde waarneming, zonder dat je het merkt. Slaapmiddelen kunnen lang (lees: ook de volgende dag) werkzaam blijven.
Wat te doen
Op geneesmiddelen staat soms een gele sticker met de tekst 'DIT GENEESMIDDEL KAN HET REACTIEVERMOGEN VERMINDEREN' maar wat zegt dat nu? Vraag uw arts of apotheker of u veilig kunt rijden. Zo niet, vraag dan of er misschien vervangende medicijnen bestaan waarmee dat wèl kan. Rij niet als u zich niet goed (bijvoorbeeld zweverig) voelt, zelfs al heeft uw dokter gezegd dat u met dat medicijn wel kunt rijden. Lees de bijsluiter van de medicijnen; let er daarbij ook op hoe lang eventuele gevaarlijke effecten aanhouden. Op de sticker staat ook: 'PAS OP met alcohol'. Daar had beter kunnen staan: 'NOOIT RIJDEN MET EEN COMBINATIE VAN ALCOHOL, DRUGS EN/OF MEDICIJNEN!'
Een folder over medicijngebruik en verkeer is te downloaden via www.rovg.nl.

---

__
Bron: Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Postbus 9090

6800 GX Arnhem
Email: rovg@prv.gelderland.nl
Website: www.rovg.nl

MILIEUBEHEER
Melding Algemene Maatregel van Bestuur
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41, lid 4 van de Wet milieubeheer bekend dat bij hen de volgende meldingen is ingediend op 21 februari 2005:
Ingevolge het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van het voorgenoemde Besluit op een op te richten inrichting, te weten een winkel voor groenten en fruit, gelegen aan het Burgemeester Keiserplein 45 te Doesburg.

Voornoemde melding is ingediend door de heer A. Arik, Oranjesingel 21,
6981 GR te Doesburg.
Op de alhier uit te voeren activiteiten zijn de voorschriften van voornoemd milieubesluit van toepassing. Er behoeft hierdoor geen milieuvergunning te worden aangevraagd

Alle genoemde meldingen, aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij de sector Milieu, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Beschikkingen
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken, gelet op artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat ter inzage ligt de volgende beschikking op verzoek van:
Impress B.V., Verhuellweg 1a te Doesburg om een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning op grond van de Wet milieubeheer voor een metaalbewerkend bedrijf gelegen op het perceel Verhuellweg 1a te Doesburg (registratienummer: WM/040205).

De beschikking voorziet in het verlenen van de gevraagde vergunning overeenkomstig de eerder ter inzage gelegde ontwerpbeschikking.

Terinzagelegging
De aanvraag, beschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 3 maart 2005 tot en met

13 april 2005 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. De openingstijden van het Publieksbureau zijn als volgt: maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van
8.30 tot 12.00 uur.

Beroep
Tegen bovengenoemde beschikking kan binnen zes weken beroep worden ingesteld door:

- degene die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

- de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
- degene die bedenkingen hebben tegen afwijkingen van de ontwerpbeschikking;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,
2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van dit besluit niet. Daarvoor moet een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van eerdergenoemde afdeling worden ingediend.

OVERIGE MEDEDELINGEN
Afvalstoffendepot Stadswerf gesloten
Op zaterdag 5 maart 2005 is het Afvalstoffendepot op de Stadswerf gesloten.