Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie Utrecht start nieuw economisch onderzoek

6-4-2005
De provincie Utrecht start onder de titel "Monitor Ruimtelijke Economie 2005" begin april met een nieuw onderzoek naar de werkgelegenheid, ruimtebehoefte en innovatie in het midden van Nederland. Bedrijven en instellingen in de provincie Utrecht worden hiervoor zowel schriftelijk als via het internet benaderd.

Het onderzoek wordt steekproefgewijs uitgevoerd. Niet alle bedrijven en instellingen die in de provincie Utrecht gevestigd zijn, worden dus benaderd met het verzoek om mee te werken.

De Monitor Ruimtelijke Economie 2005 bevat de volgende onderwerpen:

1. Ontwikkeling werkgelegenheid
Na een periode van terugval van het aantal arbeidsplaatsen, vooral in de zakelijke diensten, zijn er tekenen van herstel. Voor de provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten is het van belang op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen. Hierbij wordt gekeken naar de regionale en sectorale ontwikkeling van het aantal vestigingen en banen.

2. Verhuisplannen en ruimtebehoefte
Met de informatie over verhuisplannen en ruimtebehoefte kan de provincie nagaan of er, ook in de toekomst, voldoende vestigingsmogelijkheden zijn voor bedrijven. Ook bij het opzetten van projecten voor specifieke bedrijventerreinen (denk bijvoorbeeld aan parkmanagement) is dit onderzoek voor de provincie een belangrijke bron van informatie.

3. Behoefte aan ondersteuning bij innovatie
De regionale overheden willen het bedrijfsleven ondersteunen bij het doorvoeren van innovaties en het ontwikkelen van een kenniseconomie. Hiertoe is kort geleden de TaskForce Innovatie Regio Utrecht opgericht, een samenwerkingsverband van kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven waaraan ook de provincie Utrecht deelneemt. De provincie informeert daarom bij het bedrijfsleven naar de behoefte aan ondersteuning op het gebied van innovatie.

Laatst gewijzigd op 04/06/2005 11:02:51 AM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl