Politie Zuid-Holland-Zuid

06/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

06-04-2005 - Persberichten District I

CONTROLE BIJ VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATS
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmorgen 5 april een verkeerscontrole gehouden aan de Brouwersdijk. De politie voerde de controle uit nabij een school omdat daar regelmatig overlast is van voertuigen die doorrijden bij de nabijgelegen verkeersoversteekplaats. Er werd gecontroleerd van 11.30 uur tot 12.30 uur. Dit was op het tijdstip dat de school uitgaat. De controle was gericht op het doorrijden bij de verkeersoversteekplaats terwijl er mensen staan te wachten om over te steken. Ook werd gelet op het dragen van de gordel. Er werden 8 procesverbalen opgemaakt; 6 voor het niet correct dragen van de gordel en 2 voor het doorrijden bij de voetgangersoversteekplaats terwijl er mensen stonden te wachten. De school was door de politie in kennis gesteld van de controle.

KOPSTAARTBOTSING OP DE N3
DORDRECHT Twee autos zijn op dinsdagmiddag 5 april op de N3 met elkaar in botsing gekomen bij een kop/staartbotsing. Een 35-jarige man uit Papendrecht reed op de N3 op de linkerrijstrook, komend uit de richting Papendrecht. Voor hem reed een 35-jarige vrouw uit Dordrecht. De Papendrechter wilde naar rechts om de afslag naar de Laan der Verenigde Naties op te rijden. Hij had zijn voertuig niet onder controle en reed met de voorzijde tegen de achterzijde van de auto van de Dordtse. De Dordtse raakte in de slip en draaide twee maal om de as en raakte daarna de vangrail. De Papendrechter reed rechts naast de rijbaan het talud af, sloeg meerdere keren over de kop en kwam in de sloot terecht. Hij had op wat blauwe plekken na geen verwondingen. Over de toestand van de vrouw is niets bekend. Beide autos hadden flinke materiële schade.

SNELHEIDSCONTROLE
HEERJANSDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de laserpatrol op de Randweg hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 5 april 2005 van 10.00 tot 11.15 uur. In totaal werden ongeveer 85 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur.

DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de laserpatrol op de S.M. Hugo van Gijnweg hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 5 april 2005 van 13.00 tot 15.00 uur. In totaal werden ongeveer 270 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur.

DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de laserpatrol op de Oranjelaan hebben politieagenten 13 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond 5 april 2005 van 18.30 tot 22.00 uur. In totaal werden ongeveer 300 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

INSLUIPING
ZWIJNDRECHT- Een 36 jarige man uit Rotterdam is als verdachte van insluiping door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 5 april 2005 omstreeks 14.15 uur. Een bewoner van de Grote Beerstraat overliep twee insluipers in zijn woning. Ze reden weg in een personenauto. Politieagenten die in de omgeving zochten naar de insluipers troffen de auto in de Karel Doormanlaan aan. De 36 jarige man werd in de omgeving aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar de tweede verdachte.

SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 5 april een schennispleger aangehouden op de Sarisgang in de binnenstad. Het gaat om een 69-jarige man uit Zwijndrecht. Een beveiligingsman in de binnenstad kreeg de melding dat er man op de Sarisgang liep die zijn geslachtsdeel toonde aan voorbijkomende vrouwen. De beveiligingsman traceerde de man en zag hoe de man meerdere keren heen en weer liep en zijn jas opende om zijn geslachtsdeel te tonen. Hij belde direct de politie die de man aanhield. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

BELEDIGING
DORDRECHT- Een 17 jarig meisje uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 5 april 2005 omstreeks 16.40 uur in de Cereslaan. Het meisje kwam lopend langs een bromfietscontrole met de bromfiets aan haar hand. Ze weigerde haar verzekeringsbewijs en bromfietscertificaat te tonen nadat er door de agenten meerdere keren om gevraagd werd. Ook na vordering bleef zij weigeren de papieren te tonen. Ze vond het nodig daarop de agenten te beledigen. Tijdens haar aanhouding verzette zij zich hevig. Ze werd in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd ze in de loop van de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BESTUURDER SCOOTER RIJDT DOOR NA ONGEVAL
DORDRECHT Een 19-jarige vrouw uit Dordrecht is dinsdagavond 5 april omstreeks 18.50 uur gewond geraakt toen zij op de Cereslaan ter hoogte van station Zuid werd aangereden door een scooter. De bestuurder van de scooter reed door na het ongeval. De vrouw liep over de Cereslaan ter hoogte van een nabijgelegen fietsenstalling. Ze stak het fietspad over om de trein te nemen op station Zuid. Toen ze overstak, werd ze aangereden door een persoon op een blauwe scooter. Het enige signalement dat er van de bestuurder is, is dat hij een zwarte helm droeg. De vrouw is naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek. Ze heeft een gekneusde schouder en een verschoven nekwervel. Eventuele getuigen en/of mensen die meer weten van dit ongeval kunnen contact opnemen met de politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

AUTO IN BRAND
DORDRECHT In de A.C.W. Staringstraat heeft dinsdagavond 5 april omstreeks 19.00 uur een auto in brand gestaan. De auto stond geparkeerd in de straat. Vermoedelijk is er iets brandends door het raam aan de bestuurderskant gegooid. Dit raam stond een stukje open. De binnenzijde van de auto brandde geheel uit. De brandweer bluste de brand. Andere autos raakten niet beschadigd. De politie onderzoekt de zaak.