Politie Zuid-Holland-Zuid

06/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

06-04-2005 - Persberichten District II

SYSTEEMKASTEN GESTOLEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Uit een school aan de Hobbemastraat in Boven-Hardinxveld zijn op maandagavond 4 april tussen 22.15 en 22.30 uur twee systeemkasten gestolen. Op die maandagavond waren er vergaderingen in de school. Een leerkracht zag omstreeks 22.30 uur een man op het schoolplein lopen met een grote doos. De man liep een vreemde route. De volgende dag bleken de twee systeemkasten weg te zijn. De school heeft aangifte van diefstal gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

MISHANDELING EN BEDREIGING MEDELEERLING
SLIEDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 5 april een 13-jarige jongen uit Sliedrecht aangehouden in zijn woning op verdenking van mishandeling en bedreiging van een medeleerling. Dit gebeurde op het schoolplein van een school aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht op 29 maart j.l. De verdachte vroeg die dag op het schoolplein een sigaret aan een 14-jarige jongen uit Sliedrecht. Toen hij die niet kreeg, hield hij een warme aansteker tegen de wang van de jongen. Een moment later greep hij het slachtoffer om de nek en kneep zijn keel dicht. De 14-jarige werd een dag later ook nog bedreigd met de dood door de verdachte. De jongen deed direct aangifte bij de politie. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt donderdag 7 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

SNELHEIDSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole met de laserpatrol op de Arkelsedijk hebben politieagenten 24 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 5 april 2005 van 14.30 tot 18.00 uur. In totaal werden ongeveer 250 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.

AFVAL VERBRANDEN
HOORNAAR- Een 46 jarige man uit Hoornaar is bekeurd omdat hij afval verbrandde op zijn erf zonder vergunning. Dit gebeurde op dinsdagavond 5 april 2005 omstreeks 20.10 uur aan de Oudendijk. De man was bezig pallets en isolatiemateriaal aan het verbranden. Politieagenten zagen de rook toen ze over de Provincialeweg reden.

INBRAKEN
LEXMOND- In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 april 2005 is ingebroken in 4 woningen. Bij een woning aan de Kom Lekdijk werd de achterdeur opengebroken en werden gaatjes geboord in een raam, waarna men binnen kon komen. Er zijn geen spullen gestolen. Bij een woning aan de Wilgenhof werd gepoogd een raam uit te nemen nadat de glaslatten waren verwijderd. Toen dit niet lukte werd de achterdeur met grof geweld geforceerd. Doordat er stevige knippen op de deur zaten lukte het niet om binnen te komen en bleef het bij een poging. Bij een woning aan de Bastiaan Bosstraat werd de cilinder van de achterdeur geforceerd. Ook hier is men niet binnen geweest omdat er twee afsluitbare knippen op de deur zaten en bleef het bij een poging. Vanonder de carpoort van een andere woning aan de Bastiaan Bosstraat werd een compleet kostuum, dat daar hing om te luchten, gestolen. Tenslotte werd bij een woning aan de Lijsterbeslaan gepoogd in te breken. Het slot van de achterdeur werd geforceerd. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.