Politie Gelderland-Midden

Elst - Man aangehouden voor mishandeling

Publicatiedatum: 06-04-2005

Een achttienjarige man uit Elst is dinsdagavond omstreeks kwart voor elf aangehouden op de Van Weselstraat in Elst nadat hij eerder die avond de vriend van zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. Omstreeks tien uur zaten het meisje - een veertienjarige inwoonster van Elst - en haar vriend - een negentienjarige inwoner uit Duiven - in de trein vanuit Arnhem naar Elst. In de trein werd het meisje door haar ex-vriend opgebeld, zodat hij wist waar het meisje en haar vriend zich op dat moment waren. Toen de Elstse en haar vriend uitstapten op het station te Elst kwam de achttienjarige verdachte de twee tegemoet gerend waarbij een aantal bedreigingen zouden zijn geuit. Hierop volgde er een schermutseling waarbij er door de verdachte zou zijn geschopt en geslagen. De Duivenaar hield aan de schermutseling een verwonding over en is naar het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gegaan om zich medisch te laten behandelen. Via de mobiele telefoon van het meisje is de politie in contact gekomen met de verdachte waarna hij is aangehouden. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De man zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Zevenaar - verkeerscontroles in Rivierenland
Publicatiedatum: 06-04-2005

Dinsdag hebben er in het district Rivierenland een aantal verkeerscontroles plaatsgevonden hier volgt een overzicht:
- In Elst is er dinsdagochtend gecontroleerd op de Rijksweg Noord, de Aamsestraat, de Sint Maartenstraat, de Prinses Irenestraat en Kerkakkers. In totaal werden hier 22 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van een gordel, het rijden door roodlicht en het niet handsfree bellen.

- In Zevenaar werd er tussen 9.30 uur en 12.00 uur op verschillende plaatsen gecontroleerd. Hier werden 8 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor het niet dragen van een gordel, het rijden door rood licht en het niet houden aan de maximumsnelheid.

- In Zevenaar werd er tussen 15.00 uur en 16.00 uur een radarcontrole gehouden op de Hengelder. Er werden hier 440 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 58 in overtreding, waarbij de hoogst gemeten snelheid 84 kilometer per uur was, terwijl hier 50 kilometer per uur is toegestaan.

- Tussen 13.30 uur en 14.00 uur werd er in Zevenaar op de Stationsstraat gecontroleerd, hier werd er 1 bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder helm. Tussen 14.00 uur en 14.45 uur werd er gecontroleerd op de Mozartlaan ook in Zevenaar. Hier werden er 6 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel, 1 keer voor het rijden met gladde banden en 2 automobilisten konden hun rijbewijs niet tonen.

- In Babberich vond er tussen 16.15 uur en 17.25 uur een radarcontrole plaats op de Dorpstraat. Hier werden 500 voertuigen gecontroleerd waarvan er 33 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid lag hier op 73 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer per uur hier de toegestane snelheid is.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---