Gemeente Capelle a/d IJssel

Tweede fit-test voor sportieve senioren

Het afgelopen jaar heeft het Sportservicepunt het project GALM georganiseerd in Capelle aan den IJssel. Dit sportstimuleringsproject, dat zich richtte op inactieve Capellenaren van 55 tot 65 jaar, bleek zeer succesvol. GALM liep op zaterdag 2 april ten einde. Na een eerste fit-test als start en ruim 40 wekelijkse lessen, ondergingen ongeveer 90 deelnemers de afsluitende tweede fittest.

De tweede fittest .

Foto: Roel Dijkstra

Dat het project voor deze groep formeel ten einde is gekomen, betekent niet dat de senioren stoppen met sporten. Vrijwel alle deelnemers gaan door. Een aantal senioren is na het kennismaken, lid geworden van een Capelse sportaanbieder, anderen gaan als groep zelfstandig door.

Opvolger GALM

Deze maand gaat de opvolger van GALM, het project Senioren Actief van start. Voor 55-plussers die tot op heden nog niet sportief actief zijn, is dit een prima mogelijkheid om in beweging te komen. In september 2005 wordt het project vervolgens uitgebreid naar 15 groepen. In totaal zullen dan ongeveer 300 senioren wekelijks sporten en kennismaken met diverse sporten en de Capelse sportaanbieders.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met het Sportservicepunt Capelle aan den IJssel, Josje Oostendorp, telefoon: 010-2848481, e-mail: sportservicepunt@capelleaandenijssel.nl. Ook kunt u terecht op

www.sportiefcapelle.nl