Stadsdeel Zeeburg

Eerste Buurtschouw op IJburg

Op woensdag 30 maart werd de eerste buurtschouw op IJburg gehouden, met name in de gebieden Haveneiland-West en Rieteiland-West. De tocht werd georganiseerd door Stadsdeel Zeeburg samen met Projectbureau IJburg van de gemeente Amsterdam.

Stadsdeel Zeeburg was vertegenwoordigd door de wethouders Jan Hoek (als coördinerend wethouder IJburg en Tjeerd Herrema als wethouder buurtbeheer) en de raadsleden: Nico Papineau Salm(PVDA voorzitter raad), Johan Wolters(VVD), Harm-Jan van Schaick (CDA), Roel Scholten (PVDA), Trinet Ontvlee (Groen Links) van Zeeburg en ambtenaren van het stadsdeel en de gemeente Amsterdam en de buurtregisseur van de politie.

Er was een goede opkomst van de bewoners van IJburg: in totaal ca. 25 personen uit de verschillende woonblokken. Na een welkomstwoord en uitleg ging de wandeling van start bij restaurant Blok4.

Via een door de bewoners bepaalde route trok het gezelschap door de buurt. Het weer zat mee en de stemming was positief. Na een wandeling van bijna twee uur kwam het gezelschap weer terug bij Blok4 om gezamenlijk nog wat na te praten met een drankje. Over een aantal weken wordt het verslag toegestuurd aan de deelnemers van de schouw.

Hieronder een korte opsomming van de onderwerpen waarover vragen en klachten waren:

* Parkeren

* Hondenbeleid

* Inrichting Openbare ruimte

* Bouwafval

* OBS

* Veiligheid