Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 april 2005

Aanhouding gezochte

Man aangehouden na winkeldiefstal

Enschede

Op dinsdag 5 april hield de politie omstreeks 10.15 uur een 53-jarige Enschedeër aan in zijn woning. De man werd verdacht van winkeldiefstal bij een winkel aan het G J van Heekplein op 7 maart jl. Hij nam daar diverse goederen weg. Nadat personeel de diefstal opmerkte ging de verdachte er vandoor en liet de tas met goederen achter. De verdachte betreft een veelpleger. Hij kon na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-028223)

Ruit vernield

Verdachte aangehouden nadat hij ruit had ingegooid met stoeptegel

Enschede

Op dinsdag 5 april werd omstreeks 23.10 uur een vernieling bij de politie gemeld. Aan de Voortsweg was van een winkeltje de ruit ingegooid met een stoeptegel. De dader was er vervolgens op zijn fiets vandoor gegaan. Bij aankomst van de politie bleek dat de dader nadien terug was gegaan naar de plek, alwaar intussen een oploopje was van mensen. Hij deed voorkomen of hij daar toevallig voorbij fietste. De zoon van de eigenaar herkende echter de man als de dader en duwde hem van zijn fiets. De verdachte voldeed ook aan het eerder doorgegeven signalement, waarop de politie de verdachte, een 33-jarige Enschedeër daarop overnam en aanhield. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-041512)

Mishandeling

Verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 4 april vond omstreeks 20.15 uur een mishandeling plaats aan het Stationsplein in Enschede. Een 43-jarige Enschedeër kreeg daar van een 38-jarige plaatsgenoot een kopstoot. Beiden waren bekenden van elkaar en hadden een meningsverschil over geld. Twee stadswachten waren toevallig getuige van dit voorval en spraken de verdachte aan. Daarop begon de verdachte de stadswachten te bedreigen. De politie werd ingeschakeld en die kon de verdachte aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Hij zal donderdag 7 april worden voorgeleid voor justitie in Almelo. (05-040876)

Brandstichting

Voordeur van woning in brand gestoken

Enschede

Op dinsdag 5 april werd omstreeks 23.45 uur brand gesticht bij een woning aan de Hoontebrink in Enschede. De 69-jarige bewoonster zag een fel licht bij de voordeur. Toen zij de deur opende kwamen de vlammen haar tegemoet. Ze wist de brand met eigen middelen te blussen. De politie rook een benzinelucht en vond op de deur verfresten. De politie vermoedt brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (05-041521)

Diefstal

Verdachte aangehouden nadat meerdere keren geld was gepind met gestolen bankpas

Enschede

Op dinsdag 5 april werd een 34-jarige Enschedeër aangehouden in het politiebureau, nadat hij daar was verschenen. De verdachte had vanaf november 2004 regelmatig de bankpas van zijn ex-vrouw uit haar woning ontvreemd en daarmee meerdere keren geld opgenomen. Nadien bracht hij de pas weer terug. Ook had de verdachte overschrijvingsformulieren weggenomen en vervalst om daarna geld van haar rekening te laten overboeken naar zijn rekening. Op 1 februari 2005 deed de vrouw, een 30-jarige Enschedese hiervan aangifte. De verdachte bekende 18 keer te hebben gepind. De verdachte, die regelmatig in de woning van zijn ex-vrouw kwam, had de bankafschriften achter gehouden. Daardoor kon de vrouw niet zien dat er afschrijvingen waren van het opgenomen geld. Om hoeveel geld het in totaal gaat is niet bekend. Na verhoor kon hij het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-013784)

Brand in bedrijfspand

Politie vermoedt brandstichting

Haaksbergen

Op woensdag 6 april werd omstreeks 00.55 uur een inbraak gemeld bij een bedrijfspand aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. De politie ontdekte echter dat er rook uit het pand kwam en zag dat aan de zijkant de vlammen naar buiten sloegen. De brandweer werd gealarmeerd en deze was de brand snel meester. Zowel het bedrijfspand als een aangrenzend pand liepen roet- en waterschade op. Volgens de 38-jarige eigenaar uit Haaksbergen is het pand als kantoor in gebruik. Gelet op de brandsporen, zelfs de muur brandde aan de buitenzijde, vermoedt de politie brandstichting. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. (05-041545)

Bromfietscontrole

Politie controleert brom- en snorfietsen op de rollertestbank

Enschede

Op dinsdag 5 april hield de politie tussen 07.30 en 08.45 uur op de Brakerhorst in Enschede een brom- en snorfietscontrole. Door motoragenten werden de voertuigen aangevoerd. In totaal werden 12 voertuigen op de rollertestbank gecontroleerd. Daarvan hadden er 9 te veel vermogen. Van 2 bromfietsen werden ter plaatse de uitlaten gedemonteerd wegens het overschrijden van de geluidsnorm. Daarnaast werd een automobilist bekeurd wegens rijden zonder verzekering.. (05-041057)

Fietsdiefstal

Verdachte aangehouden nadat hij werd betrapt bij het stelen van een fiets

Enschede

Op dinsdag 5 april reed een politiesurveillance omstreeks 19.00 uur over de Beltstraat in Enschede. Zij zagen daar een man met een fiets en werden door een passant aangesproken. Die vertelde dat de man bezig was de fiets te stelen. De politieagenten zagen daarna dat de man met het slot aan het prutsen was. Pas nadat de man de politieagenten zag liep hij bij de fiets vandaan.Daarop hield de politie de man aan wegens diefstal. De verdachte, een 43-jarige Enschedeër verkeerde zwaar onder invloed en werd ter ontnuchtering opgesloten. Na verhoor kon de verdachte op woensdagochtend met een dagvaarding het bureau weer verlaten. De fiets is in beslag genomen. (05-041436)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --