Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 april 2005

18 jongeren betrokken bij vernielingen

Jongeren tussen de 13 en 19 jaar uit Borne (twee uit Hengelo).

Borne

Vanaf oktober 2004 tot aan het carnaval, begin februari 2005, hebben er in Borne regelmatig vernielingen plaatsgevonden. Bij de Politie Twente kwamen in totaal 32 aangiftes binnen van vernieling en baldadigheid. De volgende goederen werden vernield: auto's, ruiten van huizen, infoborden etc. De vernielingen gebeurden in groepsverband dit valt onder openlijke geweldpleging tegen goederen. De Politie Twente afdeling Borne stelde vanaf januari 2005 een onderzoek in. Uiteindelijk werden 18 jongeren tussen de 13 en 19 jaar aan het politiebureau ontboden voor het afleggen van een verklaring. Zij zijn doorgestuurd naar bureau HALT. Twee jongens zijn doorgestuurd naar justitie. De vernielingen werden gepleegd terwijl de jongeren onder invloed van alcoholische drank verkeerden. De groepen wisselden van samenstellingen. De vernielingen werden regelmatig gepleegd nadat de jongeren een zogenaamde drinkkeet had bezocht. Uit het onderzoek kwamen nog vele strafbare feiten naar voren waarvan geen aangifte is gedaan. Tijdens het onderzoek verleenden de ouders van de verdachten alle medewerking.

Ongeval met letsel

Achterwiel raakt los, raakt vervolgens twee auto's waarbij één van de bestuurders gewond raakt

Hengelo

Dinsdagmiddag 5 april kwam rond 17.00 uur een melding binnen van een ongeval aan de Boekeloseweg in Hengelo. Een 55-jarige automobilist uit Borne had even daarvoor zijn auto in de berm tot stilstand gebracht omdat hij dacht dat deze een klapband had. Nadat hij was uitgestapt, zag hij dat zijn linker achterwiel weg was. Deze bleek hij onderweg verloren te hebben. Het wiel bleek op de Boekeloseweg van de auto losgeraakt te zijn, was op de linker rijbaan gerold en had twee tegemoetkomende auto's geraakt. Beide auto's raakten beschadigd. Een van beide auto's stopte zo abrupt nadat het wiel de auto had geraakt, dat de bestuurder, een 40-jarige vrouw uit Hengelo, nekklachten opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het losraken van het wiel is vermoedelijk gelegen in het feit dat het wiel roestig was. De 55-jarige man had afgelopen weekend in verband met een lekke band, een reservewiel geplaatst. Hij had het wiel goed vastgezet maar vermoedelijk door het feit dat het reservewiel roestig was, is er speling ontstaan en is het wiel losgeraakt.

Container gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein werd een container met hierin oud staal gestolen

Hengelo

In de avond/nacht van maandag 4 op dinsdag 5 april werd vanaf een niet afgesloten bedrijfsterrein aan de Hassinkweg in Hengelo een container gestolen met hierin ongeveer 3000 kg oud staal. De daders hebben de container vermoedelijk middels een kraan op een vrachtwagen getild. De totale waarde van de container en staal is ruim E 3000,-. De container is blauw van kleur. Namens het bedrijf werd aangifte gedaan. (05-041121)

Wet Wapens en Munitie

Tijdens controle blijkt in een auto een honkbalknuppel te liggen

Almelo

Dinsdagmorgen 5 april hielden politieagenten op de Nieuwstraat in Almelo een 34-jarige man uit Almelo aan. Toen agenten de man bekeurden voor het niet dragen van een autogordel, zagen zij in de auto een honkbalknuppel liggen. Deze werd in beslag genomen. Tegen de 34-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie. (05-041179)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --