Stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht 06-04-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vier verdachten aangehouden voor tientallen woninginbraken

UTRECHT De politie van district Tolsteeg heeft vier verdachten. Zij worden verdacht van tientallen woninginbraken in Utrecht Oost en Zuid.

De inbrekers verschaften zich van oktober 2004 tot eind februari 2005 toegang tot een reeks woningen middels het ingooien van een ruit. De buit betrof met name laptops.

Na rechercheonderzoek kon de politie op 19 januari 2005 één verdachte aanhouden. Na aanhouding van de hoofdverdachte op 25 januari werden daarna nog een tweetal medeverdachten aangehouden. Sinds de aanhoudingen zijn er geen soortgelijke woninginbraken meer gepleegd in Utrecht Oost en Zuid. Het gaat om drie mannen en een vrouw uit Utrecht, in de leeftijd van 17 tot 23 jaar. De drie mannen zitten nog vast. De vrouw wordt verdacht van heling van een telefoon en is geschorst. De hoofdverdachte staat half april pro forma voor de kinderrechter.

Mannen aangehouden na schietincident

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie twee mannen van 22 jaar uit Utrecht aangehouden na een schietincident.

Omstreeks 00.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een 22-jarige man uit Utrecht naar het ziekenhuis Oudenrijn was overgebracht met een schotwond. Het slachtoffer verklaarde ruzie gehad te hebben op de Theemsdreef met een 22-jarige man uit Utrecht. Beide partijen hadden elkaar geschopt. Vervolgens kwam er een derde persoon bij, eveneens een 22-jarige man uit Utrecht, die een vuurwapen trok en het slachtoffer in zijn been schoot. De verdachten renden weg in de richting van de Scharlakendreef. Later in de nacht werden de verdachten in hun woning aangehouden door het Arrestatie Team van de politie Utrecht. Dit omdat zij vuurwapen gevaarlijk waren. Zij zijn ingesloten voor verhoor en de politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Inbrekers aangehouden

DE MEERN - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie twee mannen van 40 en 37 jaar uit s-Gravenhage aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak.

Omstreeks 03.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Strijkviertel een inbraakalarm afging. Ter plaatse zagen agenten een bestelbus wegrijden. Agenten konden de bestuurder en inzittende aanhouden. Beveiligingspersoneel zag een bestelbus wegrijden bij het pand waar het inbraakalarm was afgegaan toen zij hen zag aankomen. Agenten konden de verdachten aanhouden en zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op dinsdagavond werd een 25-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 18.15 uur was de verdachte een winkel aan de Damstraat uitgelopen, zonder artikelen ter waarde van ongeveer 42 euro af te rekenen. Op straat kon zij worden aangehouden door een personeelslid. Deze heeft haar overgedragen aan de politie. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 31-jarige man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. In een winkel aan de Rijnkade probeerde de verdachte omstreeks 14.00 uur artikelen ter waarde van 100 euro langs te beveiligingsportjes te smokkelen. Hij werd echter opgemerkt door beveiligingspersoneel en werd aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij opgerold

UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft de politie een hennepkwekerij opgerold en een 59-jarige vrouw aangehouden.

Omstreeks 12.30 uur stelde de politie een onderzoek in een woning aan de Vijgeboomstraat in. Daarbij werden 192 hennepplanten aangetroffen. Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal stroom afgetapt. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Gestolen auto

UTRECHT Op dinsdagochtend is een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het stelen van een auto.

Omstreeks 11.50 uur zagen agenten een auto rijden die als gestolen stond gesignaleerd. Op de Verlengde Hoogravenseweg kon de 26-jarige bestuurder worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt hij betrokken is bij diefstal of heling van de gestolen auto.

Meisje bedreigd

UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft de politie twee jongens van 15 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van een 11-jarig meisje.

Omstreeks 17.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een 11-jarig meisje op de Paardensprongstraat door twee jongens werd bedreigd, met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Op de Prinses Irenelaan zagen agenten een groepje jongeren staan. Daarbij zagen zij drie verdachten die aan het opgegeven signalement voldeden. Eén van de jongens bleek in het bezit te zijn van een luchtdrukpistool, deze is in beslag genomen. Hierop zijn de drie jongens aangehouden. Na onderzoek op het politiebureau bleek een 14-jarige jongen niets met de zaak te maken te hebben en is weer in vrijheid gesteld. De twee andere verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.