Nieuw-Vlaamse Alliantie


Gemeenteraadsleden verlaten VB en sluiten aan bij N-VA (06/04/05)

Gemeenteraadsleden Joris Van Dessel en Eddy Van Den Bossche verlaten het VB en kiezen resoluut voor de N-VA. Dinsdagavond 5 april kondigden beide mandatarissen dat aan op de Nijlense gemeenteraad (arrondissement Mechelen).
Beide Vlaams-nationalisten ondervonden dat een eigen mening hebben niet wordt gewaardeerd binnen het VB. Het gebrek aan interne partijdemocratie bij het VB en de autoritaire lijn Dewinter vormen zowel aan de top van de partij als in de lokale afdelingen een onoverkomelijk probleem voor wie zich niet wil neerleggen bij oekazes van bovenaf.
Bovendien vinden zowel Joris Van Dessel als Eddy Van Den Bossche dat enkel de N-VA op een geloofwaardige manier vorm geeft aan een eigentijds Vlaams-nationalisme. Beide geloven dan ook ten volle in de N-VA om hun Vlaamsgezinde overtuiging te kunnen uitdragen.

Door opvolging zetelt nu ook N-VA-lid Johan Van Dessel in de Nijlense gemeenteraad. Als republikein verheugde hij zich bij zijn eedaflegging erover dat dankzij de N-VA de eedformule in het nieuwe gemeentedecreet zal aangepast worden zodat niet langer trouw moet gezworen worden aan de koning en de wetten van het Belgische volk. De gemeenteraadsleden in Vlaanderen zullen in de toekomst volgende eed afleggen: Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen (art.46). Als republikein en Vlaams volksnationalist vindt Johan Van Dessel dat een mooie realisatie van de N-VA.

Auteur:
Miel Daems, afdelingsvoorzitter N-VA Nijlen
Kris Van Dijck, Vlaams parlementslid

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Zaeger
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.dezaeger@n-va.be
Url: www.n-va.be