FNV

Eén sociaal plan voor Getronics en PinkRoccade

De werknemers van de ict-bedrijven Getronics en PinkRoccade gaan onder één sociaal plan vallen, waarin de nadruk ligt op het intern herplaatsen van boventalligen. Het plan, dat mede door FNV Bondgenoten is getekend, voorziet in één mobiliteitscentrum en vacaturebank.

"We vonden dat we mensen nu al, met het oog op de komende integratie, gelijk moeten behandelen", zegt vakbondsbestuurder Carla Kiburg. "Voor beide groepen werknemers zijn hiermee verbeteringen gerealiseerd ten opzichte van de twee afzonderlijke sociale plannen."

Na een overnamestrijd met Ordina neemt Getronics PinkRoccade over. Bij de ict-bedrijven werken samen elfduizend mensen. Door de fusie vervallen vierhonderd banen. Bovendien stond bij PinkRoccade nog een sanering van tweehonderd banen op stapel.

Werknemers die niet intern herplaatst kunnen worden, krijgen een outplacementtraject aangeboden en een schadevergoeding volgens een volledige kantonrechterformule, gebaseerd op dienstjaren en leeftijd. Voor 55-plussers, arbeidsongeschikten en zwangeren is een ontslagverbod afgesproken.

FNV Bondgenoten zal het hele traject op de voet volgen. Zo zal er een nulmeting plaatsvinden per afdeling. Het samengevoegde ict-bedrijf werft gelijktijdig vierhonderd jongeren. Maar daarbij is geen sprake van verdringing, omdat het om andere functies gaat.

Het sociaal plan heeft de kracht van een cao en loopt tot 1 oktober 2006.