FloraHolland



---

FloraHolland ontwikkelt etikettenprinter met Agrifirm

Etikettenprinter versterkt toegevoegde waarde product

FLORAHOLLAND (persbericht 06 apr. 2005) - FloraHolland heeft in samenwerking met tuinbouwtoeleverancier Agrifirm de Agrifirm Etikettenprinter ontwikkeld. Deze etikettenprinter is het antwoord op de steeds toenemende vraag vanuit de handel naar volledige productinformatie bij producten. De etikettenprinter biedt kwekers van bolbloemen en bloembollen een werkbare mogelijkheid om hun product te voorzien van volledige productinformatie. De Agrifirm Etikettenprinter is vanaf heden verkrijgbaar.

Volgens de bij de pilot betrokken aanvoerders werkt de etikettenprinter zeer efficiënt en prettig bij het veilingklaar maken van de producten. Voor kwekers van bolbloemen en bloembollen vormde het voorzien van hun product van volledige productinformatie tot nu toe een groot probleem. Er bestonden geen werkbare mogelijkheden om volledige productinformatie op deze producten te vermelden.

FloraHolland heeft het initiatief genomen dit op te lossen. Dit heeft geleid tot een samenwerking met Agrifirm en het gezamenlijk ontwikkelen van de Agrifirm Etikettenprinter. De Agrifirm Etikettenprinter maakt het mogelijk op een werkbare manier producten te voorzien van volledige productinformatie. Hiermee is een passend antwoord gevonden op de vraag vanuit de handel.

Uitvoerig getest
De Agrifirm Etikettenprinter is een stand alone printer met thermische printerkop die zelfplakkende etiketten print. Er zijn dus geen inktpatronen nodig voor de printerkop. De etiketten kunnen zowel per stuk als op de rol worden geprint. Daarnaast kunnen de etiketten worden voorzien van een zelfontworpen lay out. De printer is verpakt in een stofvrije kast met display en voorzien van een stofvrij en waterdicht toetsenbord. De etikettenprinter is de afgelopen maanden uitvoerig getest en verbeterd in samenwerking met de leden van de FloraHolland Productcommissie tulp.

De Agrifirm Etikettenprinter voorziet het product snel en doeltreffend van volledige productinformatie. Het etiket met de juiste informatie is binnen 15 seconden te selecteren. Daarnaast zorgt de etikettenprinter voor een professionele uitstraling. Het grootste voordeel is dat met het etiket de pakken product dichtgeplakt kunnen worden. Daarmee vervangt het etiket de als lastig ervaren tape, waarmee tot nu toe werd gewerkt.

Arbeidsbesparend
De etikettenprinter werkt vooral arbeidsbesparend, de veilingkarren zijn direct klaar. Door de arbeidsbesparing is de investering in de Agrifirm Etikettenprinter in een jaar terugverdiend. Aanvoerders van FloraHolland krijgen bovendien een flinke korting bij aanschaf van de etikettenprinter.


---