Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Kinderen kiezen ontwerp speelschip Zimmerterrein in Oud-West

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West is onlangs akkoord gegaan met het ontwerp voor een speelschip op het Zimmerterrein dat is uitgekozen door de kinderen die er vaak komen. Het speelschip wordt in april neergezet.

Het nieuwe schip op het terrein komt in de plaats van het oude speeltoestel dat niet voldeed aan de veiligheidseisen. Het is afgelopen jaar verwijderd. In samenspraak met kinderen, bewoners en deskundigen is een ontwerper gekozen die drie varianten van het schip heeft voorgelegd aan de kinderen. Zij hadden de voorkeur voor het toestel dat binnenkort geplaatst wordt.

Het houten speelschip is ontworpen door Sybold Meindertsma. Het is een veilig toestel, bedoeld voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Kinderen kunnen het schip beklimmen en in de kraaiennesten spelen. Ook kunnen ze zich uitleven in huisjes waarvan er één een glijbaan heeft. Sybold Meindertsma is overigens ook samen met de buurt, verantwoordelijk voor het ontwerp van Wally de Walvis in de Bellamydwarsstraat.