Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt vermissing Venlose student - 2 (extra mediabericht)
Datum: 05-04-2005
Tijd bericht: 21:51
Plaats: Herkenbosch
De politie Limburg-Noord doet dinsdagavond vanaf 22.30 uur middels een extra opsporingsbericht op L1-tv een beroep op eventuele getuigen die de vermiste 19-jarige Tom van Erp uit Venlo nog hebben gezien. De jongeman wordt sinds de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 april circa 01.30 uur vermist vanaf een camping aan de Meinweg in Herkenbosch. Tom verbleef op de camping samen met nog ruim 100 andere studenten van een beroepsopleiding in Venlo en Roermond in verband met een schoolkamp. Hij werd vermist tijdens de route van het campinggebouw en de bungalow waar hij verbleef. Er is geen directe aanleiding om de vermissing te kunnen verklaren. Op dit moment is er geen aanleiding om rekening te houden met een misdrijf.
De politie gaat morgenochtend (naar verwachting rond 10.30 uur)samen met medewerkers van Staatsbosbeheer en vrijwilligers vanuit de familie- en kennissenkring van de vermiste Tom van Erp het aangrenzende Meinweggebied doorzoeken. Vooralsnog wordt er geen Mobiele Eenheid ingezet omdat het gebied te groot is om het systematisch uit te kammen. Mochten er aanijzingen komen dat er gezocht dient te worden in een specifiek gebied dan kan alsnog de ME worden ingeschakeld. Vandaag zochten politie en brandweer nagenoeg de hele dag naar de verdwenen jongeman nadat 's nachts de andere studenten en leraren al tevergeefs hadden gezocht. Burgemeester Offermans van de gemeente Roerdalen was eveneens ter plaatse aanwezig en nam deel aan de diverse overleggen die plaatsvonden over de zoekactie naar de vermiste jongeman. Verder werkten mee medewerkers van de betreffende school, de camping, Bureau Slachtofferhulp en de GHOR (geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen) om een eventuele sociale hulpverlening verder te coördineren. Totaal zo'n 40 personen.
Het signalement van Tom luidt als volgt: Hij is 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft blond, kort stekelig haar en blauw / grijze ogen.

Hij heeft een normaal gebit.

Tom draagt een donkerblauw vest met ritssluiting met op zowel voor- als achterzijde een nummer.

Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek en donkerbuine halfhoge schoenen.

Opvallend is dat hij aan de linkerhand op de ringvinger een moedervlek heeft.

Getuigen kunnen de politie bellen op 0900-8844.