Siemens

Persbericht

A&D AS 200403.730

Den Haag, woensdag 6 april 2005

Siemens levert engineeringssoftware van divisie Automation & Drives op één dvd

Siemens levert nu met Premium Studio 2004 op één dvd alle belangrijke pakketten met standaardsoftware voor het engineeren van apparatuur en systemen voor het industriële automatiseringsplatform van de Siemens-divisie Automation & Drives. Op de dvd staat het omvangrijke spectrum engineerings- en runtime-software voor Simatic-apparatuur, operatorpanels, scada, netwerken, regelbare aandrijvingen, motion control en Sinumerik numerieke besturingen. De gebruiker kan naar eigen keuze selecteren welke softwarepakketten hij wil gebruiken. Speciaal voor Premium Studio is een setup ontwikkeld om snel en gemakkelijk de verschillende softwarepakketten te selecteren alsmede de weg waarlangs geïnstalleerd kan worden. Het eigenlijke installeren gebeurt vervolgens silent, dat wil zeggen geheel automatisch, zonder dat de gebruiker nog aanvullende instructies hoeft te geven. Premium Studio bespaart de gebruiker van deze industriële software veel werk bij het installeren en bij het onderhoud van de verschillende softwarepakketten.

Met de dvd wordt een algemene trial-licentie als demo meegeleverd. Wanneer men al over een geldige licentie beschikt, bijvoorbeeld Step 7 voor de Simatic plcs, kan men deze licentie in combinatie met de Premium Studio blijven gebruiken. Met de trial-licentie kan men alle verschillende softwarepakketten gedurende enige tijd uitproberen. Het is een aantrekkelijke manier om eerst kennis te maken met de verschillende softwarepakketten. Wanneer men van Premium Studio bepaalde pakketten wil blijven gebruiken kan men hiervoor langs de gebruikelijke weg een licentie bestellen.

Het voordeel van Premium Studio voor de gebruiker gaat echter veel verder dan de mogelijkheid om nieuwe softwaresystemen uit te proberen. De Siemens industriële softwareproducten zijn nauw met elkaar verweven. Voor het installeren en het onderhoud van deze softwareproducten is men veel minder tijd kwijt en is het onderhoud aanzienlijk eenvoudiger. Bij het installeren kiest de setup van Premium Studio de volgorde waarin pakketten worden geïnstalleerd. Bovendien is men ervan verzekerd dat de diverse softwareproducten onderling compatibel zijn. Wanneer bij het installeren onvolkomenheden optreden tussen de verschillende pakketten krijgt men hierover informatie. Een voorbeeld is wanneer de gebruiker is vergeten tussentijdse update- of upgradeversies te installeren.

Na aanschaf van de dvd kan de gebruiker een contract afsluiten voor software update service. Hij krijgt dan tenminste ieder halfjaar een geactualiseerde dvd toegezonden. Hierdoor is men ervan verzekerd altijd over de actuele softwarestand van alle bestanden te beschikken. De total cost of ownership voor het softwaregebruik is op deze manier drastisch te verminderen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Divisie Industry, Gert-Jan Regtuit,
Tel: (070) 333 3017, e-mail: gertjan.regtuit@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325, e-mail: bernard.bos@siemens.com Internet: www.siemens.nl/persinfo