FNV KIEM

Herziening WW nog steeds ter discussie
Meer afspraken over preventie en reïntegratie. Dat is de wens van de FNV-bonden ten aanzien van het conceptadvies van de SER over de WW-nieuwe-stijl. Een gedeelte van de WW-premies zou exclusief gebruikt moeten worden voor zaken als scholing en begeleiding naar ander werk. Hardere afspraken over het voorkomen van werkloosheid kunnen meer ruimte geven om de toegang tot de WW voor jongeren en flexwerkers verder te versoepelen.

Afgelopen maandag vergaderde de federatieraad over dit gevoelige dossier. Ook de andere partijen in de SER hebben het conceptadvies aan hun achterban voorgelegd. Inmiddels is duidelijk dat de bonden van CNV en MHP akkoord zijn.

FNV-bestuurder Ton Heerts heeft inmiddels alweer gesproken met de SER-leden. De deur naar mogelijke aanpassingen is zeker niet dichtgegooid door de anderen. Sterker, in de SER waren ze aangenaam verrrast dat het concept niet meteen in de prullenbak is verdwenen. Volgens Heerts is het WW-dossier de achillishiel van het najaarsakkoord. Ik hoop dat het schip in het zicht van de haven geen averij oploopt. Op 11 april vergadert de federatieraad opnieuw over de WW-nieuwe-stijl.

---