Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Wat kosten nu eigenlijk de Kinker- en Bilderdijkstraat in Oud-West?

Op deze vraag zullen studenten van de Hogeschool van Amsterdam(HvA) in de periode april-juni 2005 in opdracht van Stadsdeel Oud-West, antwoord geven. Dit gebeurt aan de hand van twee onderzoeken. Een onderzoek naar de kosten en opbrengsten van een winkelstraat waarvoor de Kinkerstraat en de Bilderdijkstraat zijn gekozen. En een Ondernemersmonitor met thema's als vestigingsklimaat, dienstverlening en verbeteringsinitiatieven die op verschillende terreinen kunnen spelen.

De studenten voeren de opdracht uit in het kader van de 'Virtual Consulting Firm', een initiatief van het Instituut voor Management en Economie van de HvA.. De kick-off bijeenkomst van beide onderzoeken is op 6 april aanstaande om 13.00 uur in de vestiging van de Hogeschool van Amsterdam bij het Amstelstation.

Met welk doel?

Het doel van het onderzoek met als thema: 'Wat kost een winkelstraat?' is om een beeld te krijgen van de kosten en opbrengsten per winkelstraat. Voor iedereen ontbrak tot nog toe het inzicht wat nu een winkelstraat eigenlijk kost. In gesprekken met ondernemers ontstond de gedachte dat er misschien eens op een andere manier naar de winkelstraten zou moeten worden gekeken. Meer als een product dat je kwalitatief zo goed mogelijk wilt hebben in overeenstemming met de wensen van de klanten en waar je de kostprijs en opbrengsten van kunt berekenen.

De bedoeling van de Ondernemersmonitor is om de meningen van ondernemers te peilen over de huidige bedrijfsvestiging, de kwaliteit van de dienstverlening van het stadsdeel, en de ontwikkelde initiatieven op verschillende terreinen ter verbetering van bedrijfs-/winkelruimten en bedrijfsomgeving.

Tijdens de kick-off zal er een presentatie zijn van stadsdeel Oud-West en kunnen studenten vragen stellen om de opdracht zo helder mogelijk te krijgen en met ideeën komen over de aanpak. Portefeuillehouder Economische Zaken, Werner Toonk: "Ik ben zeer geïnteresseerd in de uitkomsten. Tot op heden kijken we altijd naar deelproducten als reiniging, parkeren en straatmanagement. Een totaal overzicht van wat nu zo'n winkelstraat kost en oplevert, ontbreekt."

Naar verwachting is op 9 juni 2005 de eindpresentatie van de onderzoeksresultaten in de raadszaal van het stadsdeelkantoor van Oud-West, Kwakersstraat 3.