NASHUATEC

Tutu opent Nashuatec Digital Education Centre in Kaapstad

PERSBERICHT

Tutu opent Nashuatec Digital Education Centre op Universiteit van Kaapstad
Samenwerkingsproject met Close the Gap geeft bedrijfscomputers een tweede leven in Afrika

Kaapstad, 6 april 2005 - Vandaag opent aartsbisschop Tutu het Nashuatec Digital Education Centre op de University of Western Cape in Zuid-Afrika. Nashuatec heeft in samenwerking met Close the Gap het initiatief genomen om een 200-tal computers en 15 printers te schenken aan de Universiteit in Kaapstad. Met deze apparatuur zijn een HIV-voorlichtingslokaal en een studiecentrum op de universiteit ingericht onder de naam 'Nashuatec Digital Education Centre'.

Close the Cap is een jonge organisatie die afgeschreven bedrijfscomputers een tweede leven geeft. Met deze apparatuur en kennis wordt de toekomstige ontwikkeling van mensen in ontwikkelingslanden gestimuleerd. Close the Cap wil met projecten zoals het Nashuatec Digital Education Centre de digitale kloof tussen ontwikkelingslanden en de rest van de wereld dichten.

Nashuatec ondersteunt vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een aantal grootschalige projecten zoals het Ronald McDonald Kinderfonds en een scholenproject in Kaboel, Afghanistan. De samenwerking met Close the Gap is een voorbeeld van het inzetten van haar eigen kerncompetenties; producten en know-how rondom informatieoverdracht. Dit project is een eerste kennismaking, waarmee Close the Gap en Nashuatec in Zuid-Afrika samen het verschil willen maken.

Over Nashuatec/NRG

NRG Group Benelux is leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printers, copiers en documentensoftware) binnen organisaties onder de merknamen Nashuatec, NRG en Rex-Rotary. De hoofdkantoren van NRG Group Benelux zijn gevestigd in Brussel en &(nummer) 61602;s-Hertogenbosch. NRG Group Benelux is onderdeel van het wereldwijde Ricoh concern.

Over Close the Gap

Close the Gap streeft ernaar de digitale kloof in de wereld te dichten. Dit doet zij door gebruike computers een tweede leven te geven in speciale projecten in ontwikkelingslanden. Voor meer informatie www.close-the-gap.org.