DSM


Positieve trading update eerste kwartaal 2005


Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die vandaag om 14.00 uur wordt gehouden, zal Peter Elverding, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, een trading update geven voor het eerste kwartaal van 2005.

DSM bevestigt de in februari uitgesproken verwachting dat het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal van 2005 substantieel hoger zal zijn dan dat over het eerste kwartaal van 2004, maar stelt de daarbij behorende indicatie naar boven bij. Dat wil zeggen dat het bedrijfsresultaat naar verwachting zal uitkomen op een niveau dat niet 20% (zoals eerder verwacht) maar ongeveer 40% hoger zal liggen dan in het eerste kwartaal van 2004 (toen het bedrijfsresultaat EUR 131 miljoen bedroeg, op basis van IFRS en vóór bijzondere posten).

Aanleiding voor deze trading update zijn de marktomstandigheden voor Performance Materials en Industrial Chemicals, die beter zijn dan verwacht, en de voortzetting van de goede performance van DSM Nutritional Products, bij een nog steeds ongunstige ontwikkeling van de dollarkoers en de grondstofprijzen.

DSM publiceert de cijfers over het eerste kwartaal op 27 april 2005.


DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 24.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.