Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


06 april 2005


Doetinchem - Leegstaande kerk uitgebrand.

De politie is een onderzoek gestart naar de brand van afgelopen nacht, waarbij een leegstaande kerk en een naastgelegen leegstaande woning aan de Nieuweweg geheel verwoest werden. Rond 01.20 werd de brand gemeld. De tegenoverliggende woningen werden direct ontruimd in verband met gevaar van overslaan van de brand door de enorme vonkenregen. De bewoners konden elders ondergebracht worden. Naar de oorzaaak wordt een onderzoek ingesteld. Het is bekend dat er zo nu en dan dak- en thuislozen in de kerk verbleven. De politie houdt rekening met dit gegeven. Mogelijk dat zij de oorzaak van de brand zijn (ongelukje - opwarmen in verband met de koude nacht).


Aalten - Politie zoekt getuigen aanrijding


Een 16 jarige bromfietser uit Winterswijk en een 20 jarige bromfietser uit Bredenvoort raakten dinsdagmiddag zwaar gewond na een aanrijding. De twee botsten rond 15.50 uur frontaal tegen elkaar in het tunneltje aan de Bredevoortsestraatweg. Zij werden beiden met ernstige verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In verband met onderzoek is de politie op zoek naar getuigen, met name naar een meisje op de fiets die na het ongeluk even op de plek van ongeval is gebleven. Getuigen worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Eibergen - Hennepkwekerij op zolder


Agenten hebben dinsdagmorgen tijdens een politieonderzoek in een woning aan de Dahliastraat in Eibergen een in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. Eén kwekerij was op zolder, de andere in een slaapkamer. De 61 jarige bewoner werd aangehouden. Hij deed vrijwillig afstand van de bijna 400 hennepplanten en toebehoren, zoals lampen en afzuigers. Deze goederen zullen worden vernietigd. De Eibergenaar kreeg een dagvaarding uitgereikt.


Varsseveld - Arbeidsongeval


Een 49 jarige Rotterdammer is dinsdagmorgen tijdens werkzaamheden van een steiger gevallen. De man was bij een pand aan de Gesinkkampstraat met een collega bezig reclamemateriaal aan de gevel te bevestigen. Beiden stonden op een rolsteiger. Vermoedelijk was de steiger niet gezekerd, waardoor deze wegrolde. Hierbij verloor de man zijn evenwicht en viel van de steiger. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is een onderzoek gestart.


Didam - Auto nog nooit gekeurd


Een 55 jarige Doetinchemse werd dinsdagavond bekeurd. Agenten wilden de automobiliste op de A12 controleren, omdat zij nog de oude, wettelijk niet goedgekeurde kentekenplaten op de auto voerde. Bleek dat de auto van het bouwjaar 1996 was en nog nooit gekeurd was. Zij kreeg hiervoor een boete en de opdracht zo snel mogelijk een afspraak bij een garage te maken om de auto te laten keuren. Daarnaast kreeg zij een bekeuring omdat zij te hard reed en ook nog eens niet handsfree zat te bellen.


Groenlo - Bovenwoning totaal uitgebrand


Een bovenwoning van een horecagelegenheid aan de Lievelderstraat is afgelopen nacht geheel verwoest door brand. De brand werd ontdekt door een buurtbewoner. De man had rond 02.40 uur een brandlucht geroken en was gaan rondkijken waar het vandaan kwam. Toen hij de brand ontdekte waarschuwde hij direct de 25 jarige bewoonster. Zij kon via het balkon naar de buren vluchten. Andere buren moesten vanwege gevaar voor overslaande vlammen tijdelijk uit de woning. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De politie start een onderzoek.


Dinxperlo - Auto over de kop


Een 27 jarige automobiliste uit Dinxperlo heeft dinsdag wel erg veel geluk gehad. Zij reed rond 11.05 uur over de Aaltenseweg vanaf Dinxperlo. Op een gegeven moment kwam ze in de berm terecht. Zij wilde tegensturen, maar de auto raakte in de slip. Vervolgens botste de auto tegen een omheining van weiland waardoor de auto meerdere malen over de kop sloeg. De Dinxperlose bleef ongedeerd. De auto was dusdanig beschadigd, dat het moest worden weggesleept.


Aalten / Dinxperlo - Controle sportvisserij


De komende maanden zal er gericht worden gecontroleerd langs de viswateren in Aalten en Dinxperlo. De politie en de hengelsportverenigingen De Slinge uit Aalten en de Voorn uit Dinxperlo hebben de krachten gebundeld op het gebied van toezicht en controle van de sportvisserij.
Uit een recent onderzoek is gebleken dat landelijk gezien 33% van de sportvissers niet beschikt over vergunningen of de juiste documenten.
De controleurs van de visverenigingen gaan samen op pad met één van de jachtopzichters van de Wildbeheereenheid Aalten en omstreken. Deze laatste heeft opsporingsbevoegdheid en kan bekeuringen uitdelen. Ook de politie controleert gericht en bij overtredingen zal er geverbaliseerd worden. Er wordt zowel overdag als 's nachts worden gecontroleerd.
Vissers in de leeftijd vanaf 15 jaar dienen in het bezit te zijn van een geldige sportvisakte en een vergunning van de visvereniging.
In een aantal wateren, zoals de Slingeplas en de Grote Gracht in Bredevoort is het verboden om 's nachts te vissen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --