Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

Vraaggesprek met schrijver Ernest van der Kwast (alias Yusef El Halal) op Kink FM

Hilversum, 5 april 2005.

Schrijver Ernest van der Kwast (24) debuteerde onlangs met zijn roman Soms Zijn Dingen Mooier Als Er Mensen Klappen. Vorig jaar was Van der Kwast het onderwerp van een publicitaire rel, toen hij de voornaamste schrijver bleek achter het pseudoniem Yusef el Halal. Die 'veelbelovende jonge schrijver' won eerder een Rotterdamse literatuurwedstrijd, waarvan Ernest van der Kwast juryvoorzitter was. Het Parool noemde el Halals boek Man Zoekt Vrouw Om Hem Gelukkig Te Maken 'het allerleukste debuut van 2004'.

In Soms Zijn Dingen Mooier Als er Mensen Klappen gaat de hoofdpersoon, een stinkend rijke jongeman met 23 auto's, op zoek naar puurheid in een wereld van bordkarton.

Leon Verdonschot praat zondag met Van der Kwast over zijn roman, over de uit de hand gelopen grap Yusef el Halal en over zijn merkwaardige combinatie van het schrijverschap en een studie fiscale economie.

Het gesprek wordt onderbroken door muziek, deels uit de platenkast van Van der Kwast. Hij zal uitleggen wat de overeenkomst is tussen zijn literaire werk en de teksten van onder meer Adam Duritz (Counting Crows) en artiesten als Ryan Adams en I Am Kloot.

In Oeverloos ontvangt Nieuwe Revu-verslaggever Leon Verdonschot wekelijks een gast uit de popmuziek, politiek, literatuur of het cabaret. Het programma wordt live uitgezonden vanuit de Kink FM-studio in Hilversum, van 12 tot 14 uur.

Kink FM zendt 24 uur per dag alternatieve popmuziek uit. De zender is in heel Nederland via de kabel, internet en satelliet (digitaal) te beluisteren.
Check http://www.kinkfm.com voor kabelfrequenties of bel 0900-3001900.