Ingezonden persbericht


Persbericht
Rotterdam, 6 april 2005

NS presenteert de nieuwe Sprinter op Hoekse Lijn

Primeur voor reizigers tussen Rotterdam en Maassluis West

Vanaf vandaag doet de nieuwe Sprinter zijn intrede op de Hoekse Lijn. In eerste instantie rijdt deze nieuwe trein twee keer per uur tussen Rotterdam Centraal en Maassluis West. In de loop van dit jaar zal de volledig vernieuwde Sprinter op de gehele Hoekse Lijn te zien zijn.

Vernieuwingen
De Sprinter is herkenbaar aan de opvallende nieuwe kleurstelling en vormgeving. Hij heeft meer deuren en ruimere balkons. Dit maakt het mogelijk om sneller en gemakkelijker in- en uit te stappen. Op de grotere balkons hebben klanten meer ruimte om een koffer, fiets of kinderwagen mee te nemen.

Ook het interieur is geheel vernieuwd. Nieuwe stoelen, nieuwe verlichting en heel belangrijk in een tijd waarin het gevoel van veiligheid voor onze klanten een grote rol speelt. Doordat alle tussenwanden in de trein van glas zijn is een goed overzicht gecreëerd. Zodoende is ook de conducteur goed zichtbaar en kan de reiziger beter zien of er in de trein nog zitplaatsen vrij zijn.

Informatievoorziening aan de reizigers is een van de speerpunten van het NS-beleid. NS zet daarin met de Sprinter een belangrijke stap. In de trein zijn informatiedisplays aangebracht die de route en de aankomsttijden op de stations aangeven. Bovendien wordt de nadering van het eerstvolgende station automatisch omgeroepen.

Tevreden klanten
NS werkt hard aan de klanttevredenheid. De klanten vragen om betrouwbaar, veilig en punctueel vervoer. Om deze klantwensen te vertalen naar de dienstverlening heeft NS twee formules voor het reizen per trein ontwikkeld:
- de Intercityformule, voor het reizen over lange afstand;
- de Sprinterformule, voor het regionaal vervoer.

Nadat de nieuwe Sprinter wordt al met veel succes rond Amsterdam ingezet. Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de klanten de nieuwe Sprinter een 7 en hoger geeft.


* * * * *

|Noot aan| |