Gemeente Gouda


stadsbus voortaan om de markt (06/04/2005)

Buslijn 3 rijdt binnenkort niet meer over de markt. Hiertoe hebben het college van burgemeester en wethouders en Connexxion besloten. Het besluit voor een busvrije markt is mede genomen op basis van de resultaten van de proef en de discussie met vele betrokkenen en belanghebbenden.

In de periode van 4 april tot en met 2 oktober 2004 is bij wijze van proef de stadsbus lijn 3 om de Markt heen geleid. De gemeente Gouda en Connexxion wilden in de praktijk ervaren wat de effecten hiervan zouden zijn. De passagiersaantallen bleven nagenoeg gelijk, maar de beleving van een busvrije Markt werd door velen als positief, prettig, rustig en veilig ervaren.

Wethouder Jan Vermeij benadrukt dat aan het besluit veel discussie en denkwerk vooraf is gegaan. De loopafstanden voor sommige groepen worden inderdaad groter. Echter, het college is van mening dat voor ouderen en mensen die moeite hebben met lopen, de Groene Hart Hopper een goed en betaalbaar alternatief is.

Alvorens het besluit definitief is kunnen bewoners zich nog uitspreken. In de periode van 13 april tot en met 11 mei 2005 ligt het besluit ter inzage. Op 24 mei 2005 doet het college een definitief voorstel dat naar verwachting op 6 juni door raadscommissie 3 zal worden besproken.
Footer