Gemeente Brunssum

Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat BOUWEN IN BRUNSSUM: Reconstructie wegen en riolering Rumpenerbeemden Hou rekening met het Gehandicaptenparkeerplaats Koningstraat Bouwen zonder vergunning? Gemeente pakt foutparkeerders in wijken aan Is mijn aan- of uitbouw Verkeersspreekuur De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum'
MILIEU: Vul uw bouwaanvraag goed in!

Even voorbij de roeivijver wordt de beek in tweeën gesplitst. Naast de bestaande beek wordt een nieuwe, slingerende beek gegraven. Hierbij wordt zoveel als dat kan rekening gehouden met de nog zichtbare historische beekbochten in het landschap.
Er zijn plannen in de maak om het gedeelte van de beek dat onder de mijnsteenberg ligt open te maken. (Een en ander hangt af van nog te maken keuzes voor de nieuw aan te leggen Parkstadring). Voor het ondergrondse gedeelte van de Rode Beek in de kern van Schinveld zijn plannen in voorbereiding om de overkluizing op te heffen en de beek weer zichtbaar door het centrum te laten lopen.
Rond 8 april 2005 ontvangen circa 18.000 willekeurig geselecteerde inwoners van Parkstad Limburg, waaronder tweeduizend inwoners van Brunssum, een vragenlijst over een reeks onderwerpen. Met dit burgeronderzoek willen de gemeenten in deze regio signalen vanuit de bevolking krijgen zodat ze daar in het gemeentelijke beleid rekening mee kunnen houden.
Klik hier: Gemeentegids van Brunssum op internet De nieuwe Afvalstoffenverordening van de gemeente Brunssum kunt u hier raadplegen.
Klik hier voor de bedragen van de uitkeringen. Klik hier: Gemeentegids van Brunssum op internet Aan- en uitbouwen
Bijgebouwen en overkappingen
Dakkapellen
Dakramen
Erf- en perceelafscheidingen
Kozijn- en gevelwijzigingen
(Schotel)antennes
Zonnecollectoren en zonnepanelen

Deze folder, alsmede een algemene folder over de nieuwe Woningwet, is verkrijgbaar aan de balie van Ruimtelijke Ordening/Bouw- en Woningtoezicht in het Bestuurscentrum aan het Lindeplein 1