FNV

Eén sociaal plan voor Getronics en PinkRoccade

De bonden hebben één sociaal plan afgesproken voor de bedrijven Getronics en PinkRoccade., dat meld FNV Bondgenoten. Carla Kiburg, bestuurder van FNV Bondgenoten: "We vonden dat we mensen nu al, met het oog op de komende integratie, gelijk moeten worden behandeld en daarom is er gekozen voor één sociaal plan. Voor beide groepen werknemers zijn hiermee verbeteringen gerealiseerd ten opzichte van de twee afzonderlijke sociaal plannen van Getronics en PinkRoccade".

In het sociaal plan wordt stevig ingezet op het intern herplaatsen van medewerkers. Er komt voor de beide bedrijven één mobiliteitscentrum en vacaturebank. Werknemers, die niet intern herplaats kunnen worden krijgen een outplacementtraject aangeboden en de kantonrechterformule maal 1. Voor 55-plussers, arbeidsongeschikten en zwangeren is een ontslagverbod afgesproken.

FNV Bondgenoten zal het hele traject op de voet volgen. Zo zal er een nulmeting plaatsvinden per afdeling. Door de samenvoeging van de twee bedrijven komen er de komende periode 400 banen te vervallen. Bij PinkRoccade stond nog een reorganisatie voor de deur die ook nog eens zocht voor een verlies van 200 banen.

Er worden op dit moment ook vierhonderd talentvolle jongeren gezocht door het IT-bedrijf. Het gaat daar om andere functies en er is dan ook geen sprake van 'jong voor oud'. De afspraak heeft de kracht van CAO en loopt tot 1 oktober 2006.