Politie Zaanstreek-waterland


21:13 05-APR-05
loc.: PURMEREND, PINKSTERBLOEM
Steen door ruit: verdachte vlucht zonder jas
Er werd door iemand vanuit een groepje van vier jongens met een stuk trottoirtegel keukenraam van een woning vernield. Een getuige zag dat vier jongens, elk met een mountainbike voor de woning waren gestopt. Een van hen, een jongen met Surinaams uiterlijk, haalde een steen uit zijn jaszak en gooide deze tegen het keukenraam. Deze jongen zou ong. 19 jaar zijn, ca.1.80 meter en gekleed in een donkere spijkerbroek en een lichte trui.
De getuige pakte hierna de verdachte bij zijn jas. De verdachte trok vervolgens zijn jas uit en vluchtte op zijn fiets richting de Weidevenne. De getuige heeft de jas (een zwart parkamodel, merk Lifeline) overgedragen aan de politie.
Getuigen die iets kunnen vertellen over een eventuele aanleiding of andere informatie hebben, worden verzocht te bellen met de politie, 0900-8844, of contact op te nemen met de wijkagent van De Gors.

00:57 06-APR-05
loc.: ZAANDAM, PENNINGWEG
Politie houdt drie vermoedelijk inbrekers aan
Naar aanleiding van een melding dat er drie personen op het dak van een bedrijf waren geklommen stelde agenten een onderzoek in. In eerste instantie troffen zij geen personen meer aan. Wel zagen zij op het natte dak schoensporen staan. Een andere eenheid van de politie zag een personenauto vanuit de richting van de Penningweg komen rijden en stelde een onderzoek in. De bestuurder (een 44-jarige man uit Den Haag) voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden, alsmede twee inzittenden (een 34-jarige man uit Voorburg en een 25-jarige man uit Den Haag). Bij controle in het voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De mannen werden ingesloten.

02:33 06-APR-05
loc.: PURMEREND, LYRASTRAAT
Auto in brand
Op de hoek met de Citerstraat stond een Renault Clio in brand. Naast de Clio stond een Opel Astra die mogelijk ook werd beschadigd. Aan de andere zijde stond een brommobiel die flink beschadigd raakte aan de linkerachterzijde. De voertuigen werden geblust door de brandweer. De Clio brandde aan de achterzijde en van binnen geheel uit.
Omwonenden hadden een luide knal gehoord. Oorzaak van de brand is (nog) niet bekend.

Verkeershandhaving
J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59

19:10-21:15 05-APR-05
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246)/ NAUERNASEWEG
54 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Nauernaseweg in Assendelft werd dinsdagavond een hoogste snelheid gemeten van 134 km per uur. Zeven procent van alle bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft werd ook op snelheid gelet. Het aandeel hardrijders was hier een stuk kleiner. Drie procent van alle weggebruikers reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 105 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.


---- --