BedrijfsautoRAI

06-04-2005

Nieuwe Opel Astra Stationwagon Van

Na de bijzonder geslaagde introductie van de Astra Stationwagon in oktober 2004, zal de vijfdeurs versie van de nieuwe Astra Stationwagon Van vanaf juni 2005 in de showroom staan.

Deze nieuwe Astra bedrijfswagen biedt hetzelfde kwaliteitsniveau als de Astra Stationwagon en ondanks de noodzakelijke, uiterlijke aanpassingen gaat er niets verloren aan zijn dynamische uitstraling.

Functionaliteit is een van de belangrijkste aankoopargumenten in het segment van lichte bedrijfswagens. Daarom wordt de nieuwe vijfdeurs Astra Stationwagon Van aangeboden in de uitrustingsniveaus Essentia en Enjoy. Net als bij de Astra Stationwagon is er voor deze nieuwe bedrijfswagen een groot aanbod van moderne ECOTEC benzine- en dieselmotoren met een cilinderinhoud tussen 1.4 en 1.9 liter, variërend in vermogen van 80 tot 150 pk. Naast de 1.9 CDTi common-rail turbodiesel met 150 pk de krachtigste diesel in deze klasse zijn er de
1.9 CDTi met een vermogen van 120 pk en de 1.7 CDTi met 100 pk en 80 pk. De 1.9 CDTis worden standaard geleverd met een zesversnellingsbak. Alle Astra-motoren voldoen reeds aan de strenge Euro-4 emissienormen. Daarnaast is er een ruime keuze aan opties en optiepakketten, welke zijn te vergelijken met die van de Astra Stationwagon.

De vijfdeurs Astra Stationwagon Van beschikt over een laadruimte van maar liefst 1.700 liter. Die ruimte is 1,69 meter lang en 1,27 meter breed (1,10 meter tussen de wielkasten). Het maximale laadvermogen van deze nieuwe bedrijfswagen is 500 kg, waarbij de lading eenvoudig en goed kan worden vastgezet dankzij de zes bevestigingsogen. Tevens kunnen de originele Opel-dakdragers worden aangebracht. Kortom, de nieuwe Astra Stationwagon Van biedt zeer efficiënte transportmogelijkheden.

Met deze nieuwe vijfdeurs Opel Astra Stationwagon Van zet Opel zijn concurrerende prijspolitiek in het bedrijfswagensegment voort. De vanaf-prijs voor de Opel Astra Stationwagon Van bedraagt 14.680,- exclusief BTW voor de 1.4 TWINPORT (66 kW/90 pk) en 15.700,- exclusief BTW voor de 1.7 CDTi (59 kW/80 pk). De driedeurs uitvoering van de Astra Stationwagon Van wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2006.