Gemeente Vlaardingen


Start nieuwbouw Babberspolder

01 april 2005

Wethouder Cees Bot en directeur-bestuurder Leo de Jong gaven donderdag 31 maart het startsein voor de bouw van het eerste deelplan in Babberspolder-Oost, door een begin te maken met de benodigde grondwerkzaamheden ten behoeve van 146 sociale huurwoningen. De bouw neemt naar verwachting anderhalf tot twee jaar in beslag.

Het plan bestaat uit een toren van negen woonlagen met een driezijdig woonblok rond een ruime binnentuin met ondergrondse parkeergarage. Het grootste deel van de woningen is bedoeld voor personen van 55 jaar en ouder. Daarnaast worden er 14 maisonnettewoningen in de bereikbare huur gerealiseerd voor gezinnen.

Kort voor oplevering zal Waterweg Wonen een start maken met de woningtoewijzing. Op de begane grond komen sociale en medische voorzieningen, onder meer een steunpunt van Zorgcombinatie Nieuwe Maas (samen met Thuiszorg Nieuwe Waterweg-Noord) zodat senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen, en een huisartsenpost (Huisartsen Onder Eén Dak).

De komende twaalf jaar worden 1.400 woningen gesloopt en 1.050 woningen gebouwd. (50% huurwoningen en 50% koopwoningen, deels grondgebonden woningen, deels appartementen). Afgelopen maandag startte de sloop van deelplan 2. Eind november van dit jaar start de nieuwbouw van dit tweede deelplan (150 koopappartementen).

Foto (volgt): Janssen en De Kievith Fotografie