Gemeente Vlaardingen


College kiest voor vernieuwingen bij bibliotheek 05 april 2005

Vlaardingen gaat werken aan een herziene 'uitgave' van het openbaar bibliotheekwerk. De Vlaardingse bibliotheek sluit aan bij landelijke en provinciale plannen om de kwaliteit van het openbare bibliotheekwerk verder te verbeteren. Dit staat in het Uitvoeringsprogramma Openbaar Bibliotheekwerk 2005-2008 dat het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld in zijn vergadering van dinsdag 5 april.

In de notitie staan de vernieuwingen die de bibliotheek de komende jaren wil gaan doorvoeren. Zo gaat de bibliotheek publieksonderzoek houden en een verbeterplan opstellen om te voldoen aan de landelijke eisen die er komen voor bibliotheken. Er komt een nieuw geautomatiseerd uitleensysteem waarmee de klanten in de toekomst hun materialen zelf kunnen scannen als zij iets lenen of terugbrengen. Verder wil de gemeente dat de bibliotheek vaker een samenwerkingspartner wordt in het gemeentelijk beleid, bijvoorbeeld op beleidsterreinen als voorlichting, cultuur, onderwijs en jeugd.

Al deze vernieuwingen moeten leiden tot een kwalitatief hoogstaande en actieve, eigentijdse bibliotheek voor de inwoners van Vlaardingen.

Het Uitvoeringsprogramma Openbaar Bibliotheekwerk 2005-2008 is een uitwerking van 'De Culturele Factor', de cultuurvisie van de gemeente Vlaardingen. In dit visiestuk stelde het college de uitgangspunten voor het culturele leven in Vlaardingen onder andere vast dat kunst en cultuur moeten bijdragen aan de kwaliteit van de samenleving.