Gemeente Vlaardingen


Voortgang Westhavenkade
04 april 2005

Ondanks de opgelopen vertraging is de verwachting dat fasen 1 t/m 4 gereed zijn voor Koninginnedag. Tussen Koninginnedag en Bevrijdingsdag zullen enkele kleine werkzaamheden plaatsvinden, maar geen opbrekingen. Verwacht wordt dat fase 5 dan op 9 mei kan starten.

De werkzaamheden aan fase 1 hebben een kleine vertraging opgelopen door onvoorziene problemen bij de kademuur en natuurlijk de hevige sneeuwval eind februari. Vorige week begonnen fasen 2 en 3: bij het kruispunt Westhavenkade / Vettenoordsekade en in het gedeelte tussen de Vettenoordsekade en Westhavenkade nr. 70 wordt de riolering vervangen, worden de huisaansluitingen vernieuwd en komt er een nieuw trottoir aan de gevelzijde. Het herinrichten van de rijbaan en de wandelpromenade zal eind juni plaatsvinden.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Westhavenkade tussen de kruising Vettenoordsekade / Westhavenkade en Westhavenkade nr. 70 drie weken afgesloten voor al het verkeer. Bewoners en ondernemers worden verzocht de auto elders op de Westhavenkade of op het parkeerterrein OC-NieuwHaven te parkeren.