Vereniging Nederlandse Gemeenten

VERSPREIDING EUROPESE GRONDWET VIA DE GEMEENTEN

Deze ochtend stond er in verschillende landelijke ochtendbladen een paginagrote advertentie over de Europese grondwetkrant. Hierin is de volgende tekst opgenomen Vanaf 25 maart is de volledige versie van de Europese grondwet in boekvorm te vinden bij uw gemeente. Het boek (of een CD-rom) kunt u kosteloos bestellen met een antwoordkaart die u bij de gemeente kunt verkrijgen.

Deze tekst schept verwarring. Hier wordt bedoeld dat de burgers de antwoordkaarten bij de gemeente kunnen ophalen om het boek of de CD-rom te bestellen. Voor Pasen zijn aan alle Nederlandse gemeenten twee inkijkexemplaren van de boekvorm van de Europese grondwet gestuurd. Het is de bedoeling dat deze op een voor het publiek makkelijk toegankelijke plaats worden neergelegd, met de antwoordkaarten.

Mocht uw gemeente deze zending niet hebben ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het Informatiepunt Referendum Europese grondwet, tel 070-426 8100.

Tevens is duidelijk geworden dat vandaag (6 april) de grondwetkrant aan alle gemeenten wordt verstuurd. Deze kranten worden vergezeld van een brief waarin minister Pechtold en staatssecretaris Nicolaï de gemeenten oproepen de krant een prominente plaats te geven in het gemeentehuis.