Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 6 april 2005

Tilburgse vrouw op de bon voor alcoholverbod

TILBURG Aan het Westerpark in Tilburg hebben agenten gistermiddag om halfzes een 49-jarige vrouw uit deze stad bekeurd omdat zij zich niet hield aan het alcoholverbod dat voor dit park geldt. De vrouw zat op een bankje bier te drinken.

Jeugd krijgt keuze: op de bon of ruimen

GOIRLE De jeugdagent van Goirle heeft op de Hovel in Goirle de jeugd gisteravond voor de keuze gesteld: rommel opruimen of een proces-verbaal. Jongeren veroorzaken regelmatig overlast op de Hovel. Onder andere door het achterlaten van rommel. Gisteravond koos de jeugd snel eieren voor haar geld en ruimde hun troep netjes op, met dank aan een ondernemer van de Hovel die daarvoor de nodige gereedschappen ter beschikking stelde.

Agenten halen auto van de weg

TILBURG Aan de Hart van Brabantlaan in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart over acht de auto van een 37-jarige Tilburger van de weg gehaald. De Tilburger trok de aandacht van de agenten door de snelheid waarmee hij met zijn auto reed. Bovendien bleek dat de man zijn gordel niet om had. Als de agenten de auto van de Tilburger langs de kant van de weg zetten blijkt dat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De auto is uit het verkeer genomen en de Tilburger kreeg drie bekeuringen.

38 bekeuringen aan de Hart van Brabantlaan

TILBURG Aan de Hart van Brabantlaan heeft de politie gisteravond een snelheidscontrole gehouden. Er werd aan 27 hardrijders een bekeuring uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid hierbij was 88 kilometer per uur terwijl op deze weg maar 50 gereden mag worden. En passant werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:

3 x niet dragen autogordel

2 x geen rijbewijs kunnen tonen


1 x rijden door rood licht


1 x voeren verkeerde kleur plaat op bromfiets


2 x niet dragen van de helm op een bromfiets

Agenten houden fietsendief aan

GOIRLE Vannacht, even na middernacht, hebben agenten aan de Melkweg in Goirle, een 50-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. Zij werd door een buurtbewoner betrapt bij de diefstal van zijn fiets. Hij waarschuwde de politie die de vrouw aanhield. De politie hield de vrouw vervolgens aan en stelt een nader onderzoek in.

Agenten halen Tilburger met flinke slok op van de weg

TILBURG Vannacht, even voor twee uur, hebben agenten aan de Corellistraat in Tilburg een 61-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van alcohol en in het politiebureau blies de Tilburger bijna 2.2 promille. Door het hoge promillage dat de man blies werd zijn rijbewijs ingevorderd. Verder kreeg de Tilburger een rijverbod van 12 uur en maakt de politie proces-verbaal op.

Tilburger 40 dagen de cel in

TILBURG Bij een routinecontrole, vannacht om tien voor halfvier aan de Perosistraat in Tilburg, troffen agenten een 39-jarige Tilburger aan, die nog voor 40 dagen hechtenis op de lijst van gesignaleerde personen stond. De man werd aangehouden en ingesloten.

9 bekeuringen bij rood licht controle

TILBURG Agenten van het biketeam hebben vanmorgen aan de Ringbaan Oost en de Pelgrimsweg een rood licht controle gehouden. Er gingen 9 weggebruikers op de bon.

Tilburger opgepakt met messen en harddrugs

TILBURG Aan de Lochtstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen bij een 20-jarige man uit Tilburg twee messen aangetroffen. Van de messen deed de man afstand. De man bleek ook nog een vonnis van 1 dag open te hebben staan. Als de man wordt ingesloten treffen agenten tussen de tenen van de man zeven bolletjes met een harddrug aan. Deze hebben de bolletjes in beslag genomen.

Veelplegersteam houdt man aan

TILBURG Vanmiddag om twee uur hebben agenten in de Emmapassage in Tilburg een 44-jaruge man uit deze plaats aangehouden. Agenten van het Veelplegersteam troffen de man aan met een radio-cd-speler, die hij kort voor zijn aanhouding gestolen had. De politie onderzoekt de zaak. De veelpleger wordt volgens het voor hem geldende protocol behandeld. Dat betekent in verzekering stellen en na politieonderzoek overdragen aan justitie.

Auteur: Carel Bouman