Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Nationaal Indoor Cycling Event in 2005 brengt 52.000 euro op!!!

06-04-2005
Het Nationale Indoor Cycling Event van de Vereniging van Exclusieve Sportscholen (VES) is ook in 2005 een groot succes geworden. Bijna 30 sport- en fitnesscentra uit het hele land hebben meegedaan aan de actie. Vele honderden `spinners' hebben op 19 en 20 maart meer dan 52.000 euro bij elkaar gespind!

De deelnemers aan de actie lieten zich sponsoren door familie, vrienden of bedrijven. De aftrap werd gegeven in Sportcentrum Body Flash in Woudenberg. Na een bemoedigend woord van de directeur van de NCFS, Jacquelien Noordhoek, werd de actie gestart door schaatser Carl Verheijen. Vervolgens ging in het hele land de actie van start.

Het is het tweede jaar dat de VES haar Goede Doelen Weekend voor de NCFS inzet. Het enthousiasme bij de sportscholen neemt duidelijk toe. Een deel van de opbrengst gaat naar lokale goede doelen en maar liefst 45.000 euro gaat naar de NCFS. Het Goede Doelen Weekend is een jaarlijks terugkerend evenement, dat mogelijk wordt gemaakt door Body & Mind en gesponsord door Innovex en Delcom.

Op 1 april jl. werd de cheque op symbolische wijze overhandigd aan Jacquelien Noordhoek. Jan de Witte overhandigde namens de VES de cheque en hield een warm betoog voor de actie en het doel waarvoor gespind werd. Jan de Witte sport fanatiek bij sportinstituut Tino Hoogendijk in Vlaardingen en zorgde in zijn eentje voor een sponsorbedrag van 9.000 euro! Deze zeer sympathieke man draagt de NCFS een zeer warm hart toe.

De NCFS dankt de sportcentra die zich hier weer met zoveel energie op gestort hebben. Tijden het weekend bracht Jacquelien Noordhoek enkele sportinstituten een bezoek en was steeds aangenaam verrast door het warme onthaal, de energie en toewijding waarmee de actie vorm kreeg, het enthousiasme van de eigenaren van de sportcentra en de warme belangstelling van het publiek. De meeste dank gaat natuurlijk uit naar al die spinners, die zich vaak zoveel moeite getroost hebben om dit samen tot stand te brengen; een uur spinnen kost al veel energie, wist u dat er mensen waren die 8 uur op zo'n fiets hebben gezeten? Chapeau!

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl