Gemeente Weert

6 april 2005

Overleg tussen gemeente en groene verenigingen hervat

De gemeente en de groene verenigingen zijn weer met elkaar in gesprek. Dat is het resultaat van een onlangs gehouden overleg tussen wethouder Frans Maes (voor o.a. milieu) en de verenigingen. Sinds maart 2004 was er geen officieel contact meer tussen beide partijen. De oorzaak was een verschil van inzicht over de bouw van de binnenspeeltuin 'Kinderpretland' in het IJzeren Man-gebied.

De verenigingen waar het nu om gaat zijn de Vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie - INV, afdeling Weert, de Milieudefensie Weert en de Vogelwacht Weert. De gemeente en de verenigingen richten hun blik nu op de toekomst, ondanks de onenigheid uit het verleden. Wethouder Maes is er verheugd over dat het contact is hersteld, omdat de verenigingen een schat aan kennis en ervaring bezitten op het gebied van natuur en milieu. En die is waardevol voor de Weerter samenleving, vindt wethouder Maes.

Het overleg is in een moderner jasje gegoten. In plaats van halfjaarlijkse vergaderingen hebben de partijen gekozen voor een projectmatige samenwerking. Zo zullen de groene verenigingen hun kennis delen in de klankbordgroep voor het landbouw-ontwikkelingsgebied Tungelroy.

De afspraken over de nieuwe vorm van samenwerking zullen de partijen nog vastleggen in een document.

Gemeentelijk contactpersoon voor de verenigingen blijft mevrouw I. Sas van de gemeentelijke afdeling Omgevingsbeleid. Tel. (0495)575225.

2005.055 JN

---- --