FNV

Nederland verdient beter

Red de Arbowet

De Waal tekent verzoek aan koningin

Meer dan vijftigduizend mensen hebben hun naam gezet onder een verzoek aan Koningin Beatrix om duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers hier te laten blijven. Ook FNV-voorzitter Lodewijk de Waal heeft de brief - op persoonlijke titel - ondertekend.

De Waal: "Ik sta achter het initiatief om bij het 25-jarig regeringsjubileum te vragen om een royaal gebaar van de koningin. Duizenden vluchtelingen dreigen te worden uitgewezen maar kunnen geen kant meer op. Voor hen zou er een ruimhartig pardon moeten komen. Ik hoop dat meer FNV'ers de brief onderschrijven."

Uitzichtloos

Het gaat om duizenden vluchtelingen die langer dan vijf jaar geleden naar Nederland kwamen en hier asiel aanvroegen. Zij zijn in een uitzichtloze situatie terechtgekomen en dreigen te worden uitgewezen. In heel veel gevallen is dit onmogelijk en onmenselijk. Er zou een ruimhartig pardon moeten komen voor deze groep vluchtelingen, aldus de brief.

Het verzoek aan koningin Beatrix is een initiatief van schrijfster Marion Bloem. Het wordt massaal ondertekend, er komen elke seconde nieuwe namen bij.

Katja Schuurman

Bij de ondertekenaars zit een fors groot aantal bekende Nederlanders uit de wereld van kunst en media. Zoals Katja Schuurman, Paul Witteman, Joost Divendal, Jack Spijkerman, Henny Vrienten en Dieuwertje Blok.

www.eenroyaalgebaar.nl

6 april 2005