Persberichten woensdag 6 april

's-Hertogenbosch 06-04-2005

HUISELIJK GEWELD

Sint Michielsgestel-
Dinsdagavond is in zijn woning een 35 jarige man aangehouden. De verdachte zou zojuist zijn moeder een kopstoot hebben gegeven. De man is overgebracht naar het politiebureau.

WONINGINBREKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag kreeg de politie de melding dat de bewoners van een woning aan de Pijlijzerstraat zojuist een inbreker hadden overlopen. Korte tijd later kon de verdachte door de politie in een brandgang aan de Buys Ballotweg worden aangehouden. De 26 jarige man uit Rosmalen had sieraden bij zich die uit de woning afkomstig waren. De verdachte is inverzekering gesteld. De politie onderzoekt tevens zijn betrokkenheid bij een inbraak in een woning aan de Lagemorgenlaan eerder deze dinsdag.

AANHOUDINGEN NA BEROVING

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in de Heerendonklaan twee mannen en een vrouw aangehouden. Zij worden ervan verdacht zojuist een 23 jarige man onder bedreiging van een mes te hebben beroofd van zijn mobiele telefoon. De mannen (34 en 38 jaar) en de 23 jarige vrouw afkomstig uit s-Hertogenbosch zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in geparkeerd staande autos aan de Helftheuvelpassage. Met behulp van signalementen kon korte tijd later in de Van der Hoopstraat een 26 jarige man uit Vlijmen worden aangehouden. De politie trof inbrekerswerktuig aan bij de verdachte. De man is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

DIEFSTAL UIT WONING

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond is in zijn woning een 16 jarige Bosschenaar aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht eerder deze middag een film- en fotocamera te hebben weggenomen uit een woning in de Emmaus. De verdachte is inverzekering gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond is in de Burgemeester Godschalxstraat een 29 jarige man uit Berlicum aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN

Rosmalen-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Graafsebaan een 28 jarige Bosschenaar aangehouden. Na controle door de politie bleek de man voor ruim 1300 euro aan boetes te hebben openstaan. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau.

VERKEERSCONTROLE

s-Hertogenbosch-
Woensdagochtend heeft de politie op de Hervensebaan een verkeerscontrole gehouden. In totaal hebben 68 fietsers een bekeuring gekregen omdat zij het rode verkeerslicht negeerden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENBARE SCHENNIS

Veghel -
Dinsdagmiddag is een 18-jarige man uit Bernheze aangehouden. De man kon op aanwijzing van getuigen worden aangehouden nadat hij op het Geerbosch in Veghel openbare schennis der eerbaarheid had gepleegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij dinsdagavond heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schaijk -
In de nacht van dinsdag op woensdag, even voor 01.30 uur, werd op de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk een 45-jarige man uit reek bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

VERKEERSCONTROLES

Oss, Maren Kessel, Nuland

- Dinsdagavond zijn op de Singel, Nieuwe Hescheweg en Julianasingel in Oss, de Wildsedijk in Maren Kessel en het Heeseind in Nuland verkeerscontroles gehouden. Bij deze controles zijn totaal 58 bekeuringen uitgeschreven. 35 Bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden. 13 bestuurders werden bekeurd omdat ze hun auto gordel niet om hadden, drie werden bekeurd omdat ze niet handsfree zaten te bellen. Tot slot werden nog 7 personen bekeurd omdat ze door rood licht reden.

TE VEEL GEDRONKEN

Heeswijk Dinther -
In de nacht van dinsdag op woensdag werd, even voor 02.00 uur, op de Meerstraat in Heeswijk Dinther een 47-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 1 uur.

MAN MET VERBODEN MES AANGETROFFEN

Cuijk -
Dinsdagavond werd op de Parallelweg in Cuijk een 32-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een mes dat op grond van de wet wapens en munitie verboden is. Het mes is inbeslaggenomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten.

VERKEERSONGEVAL

Berlicum-
Woensdagochtend zijn bij een verkeersongeval op de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van Berlicum een drietal voertuigen betrokken geraakt. Een 46 jarige automobilist uit Uden reed in de richting van s-Hertogenbosch toen hij door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft raakte. De 52 jarige bestuurder van een tegemoetkomende vrachtauto uit Kaatsheuvel kon de personenauto niet meer ontwijken. De vrachtauto raakte in een slip en botste vervolgens tegen een bestelbus. De 42 jarige bestuurder van dit voertuig uit Veghel is ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

Cuijk-
Woensdagmiddag kreeg de politie de melding dat een man had ingebroken in een auto aan de Parallelweg. Met behulp van signalementen kon de 20 jarige man uit Cuijk enkele ogenblikken later in de Spinding worden aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.