Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 6 april 2005

Brandstichting

Bewoner wordt aangehouden

Almelo

Dinsdagmorgen 5 april werd omstreeks 09.20 uur een woningbrand gemeld aan de Wilhelminastraat in Almelo. Nadat de brandweer de brand geblust had, bleek sprake van meerdere brandhaarden. Uit onderzoek van de technische recherche werd duidelijk dat het hierbij om brandstichting ging. Een getuige had de 35-jarige bewoner van de woning kort na het uitbreken van de brand in zijn auto zien wegrijden. De 35-jarige man werd rond 11.30 uur in Almelo aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-041175)

Verkeerscontroles

Politie hield op diverse locaties controles in het kader van de verkeersveiligheid

Hengelo, Ootmarsum, Nijverdal

De politie hield dinsdag 5 april op diverse locaties verkeerscontroles:

Dinsdagmorgen werd gecontroleerd op de P.C. Hooftlaan in Hengelo. Het ging hierbij om een bromfietscontrole. Van de 62 gecontroleerde bromfietsen bleken er 12 opgevoerd. Hoogstgemeten constructiesnelheid was 1,8 Kw. Tegen de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder werd een bromfietser bekeurd voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. (05-041053)

Tijdens verkeerstoezicht in de wijk Veldwijk/Berflo-es in Hengelo werden dinsdag 21 processen-verbaal opgemaakt. Gecontroleerd werd aan de Twekkerweg en de Pruisische Veldweg. Het ging hierbij om de volgende overtredingen: het niet dragen van een gordel (17x), negeren rood licht spoorweg (1x), geen geldige APK-keuring (1x), ontbreken losbreekreminrichting (1x) en fout parkeren (1x). (05-041363)

In Ootmarsum werd van 10.00 tot 12.00 uur gecontroleerd aan de Denekamperstraat. In totaal werden ongeveer 100 voertuigen gecontroleerd. Opvallend was het grote aantal inzittenden dat geen gordel droeg, namelijk 31. Verder werd één automobilist bekeurd omdat hij/zij een radarverklikker in de auto had en één bestuurder omdat de auto niet APK-gekeurd bleek te zijn. (05-041194)

Van 07.15 tot 08.30 uur werden aan de Kruidenlaan in Nijverdal 15 bromfietsen gecontroleerd. Drie bromfietsen bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben. De bestuurders werden hiervoor bekeurd.

Zakkenrollen

Mogelijke zakkenrollers gesignaleerd op twee locaties

Almelo

Dinsdagavond 5 april werd omstreeks 22.00 uur melding gedaan van zakkenrollers bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Almelo. Een medewerker had twee Frans sprekende mannen uit de zaak gezet nadat zij hadden geprobeerd bij een klant een portemonnee te stelen. Even later kwam een melding binnen vanuit een andere horecagelegenheid aan de Grotestraat. Twee mannen hadden zich verdacht opgehouden bij een jas van een van de klanten. Toen de klant, een 50-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, haar jas pakte, bleek haar portemonnee verdwenen te zijn. Zij deed inmiddels aangifte. In beide gevallen komen de signalementen van de twee verdachten overeen. Het gaat om mannen met licht getinte huidskleur van mogelijk Oost-Europese afkomst. Een van hen is ongeveer 45 jaar oud, 1.75 à 1.80 meter lang, kalend hoofd en een gezet postuur. De man droeg een tweedelig zwart (streep)kostuum. De andere man is ongeveer 30 jaar, 1.70 meter lang en heeft een smal gezicht en een zwart achterover gekamd haar. Eventuele getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-041503, 05-041510)

Hennepkwekerij ontmanteld

Politie houdt drie verdachten aan

Almelo

Dinsdagmorgen 5 april hield de politie een 20-jarige man uit Almelo aan, bewoner van een woning aan de Gerard Doustraat in Almelo. De politie had in de woning een hennepplantage aangetroffen met 143 planten. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De plantage werd aangetroffen in een deel van de woning, dat volgens de 20-jarige man door hem werd onderverhuurd aan een 28-jarige man uit Almelo. Ook de 28-jarige verdachte werd dinsdagmorgen aangehouden. De 28-jarige verdachte bleek officieel woonachtig in een andere woning aan de Gerard Doustraat. Hij bewoont dit huis samen met een 35-jarige man. In deze woning trof de politie apparatuur voor een hennepplantage en wat hennepresten aan. Ook deze werden in beslag genomen. De 35-jarige medebewoner werd dinsdagmiddag in de woning aangehouden. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-041142, 05-041155)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --