Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


06 april 2005


Onderwerp: man verdacht van tanken zonder te betalen.


De politie van het team Brummen heeft verleden week een 24-jarige Apeldoorner aangehouden die ervan wordt verdacht meerdere malen te hebben getankt zonder te betalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


De politie in de IJsselstreek was het afgelopen jaar geconfronteerd met een aantal aangiften van tanken zonder te betalen door de bestuurder van een opvallend gekleurde VW Golf. De feiten vonden in verschillende gemeenten plaats. In enkele gevallen was het kenteken opgenomen, maar dit was voor een andere auto afgegeven en leidde niet naar de verdachte.


De politie had een aandachtvestiging binnen haar organisatie verspreid en door oplettendheid van een radarcontroleur van het Team Verkeershandhaving kon onlangs de identiteit van de verdachte worden vastgesteld.


Afgelopen week heeft de politie van het team Brummen in overleg met de officier van justitie in Zutphen de man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een periode van twee jaar zeker een tiental keren in de regio te hebben getankt zonder te betalen.


De verdachte heeft tijdens zijn verhoor aangegeven voor deze feiten verantwoordelijk te zijn. Voor zijn daden had hij op zijn eigen auto valse kentekenplaten aangebracht en heeft hij o.a. in Lochem, Apeldoorn, Warnsveld, Vorden, Eerbeek, Deventer en Zutphen getankt.


In overleg met de officier van justitie is de auto van de verdachte in beslag genomen en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --