MKB-Nederland

6-04-2005
Kabinet moet Kamers van Koophandel fors aanpakken (Persbericht)

De huidige opzet en werkwijze van de Kamers van Koophandel (KvKs) is niet meer van deze tijd. Dit constateert MKB-Nederland in reactie op het evaluatierapport Kamers van Koophandel op een kruispunt, dat staatssecretaris Van Gennip (EZ) heeft laten opstellen door de B&A-groep.

Het rapport analyseert scherp dat de structuur en taken van de kamers nog stammen uit de tijd dat de computer nog moest worden uitgevonden. Het brengt eveneens goed in beeld dat de KvKs door hun profileringsdrang steeds meer in het vaarwater van private organisaties komen. Kamers blijken soms meer tegenstander dan medestander, aldus MKB-Nederland. Ze zijn voor mkb-ondernemers en hun organisaties bovendien al te lang een bron van discussie of ergernis.

Centralisatie, efficiency, kostenreductie, nieuwe structuren en heldere doelstellingen en taakafbakeningen zijn kernwoorden in de evaluatie die de ondernemerskoepel van harte onderschrijft. MKB-Nederland rekent erop dat het kabinet op basis van het rapport duidelijke keuzes maakt en knelpunten aanpakt. De tijd van pappen en nathouden is voorbij.

Het rapport biedt een aantal oplossingsvarianten, waaruit het kabinet rond de zomer een keuze zal maken. Ook MKB-Nederland zal daarvoor haar inbreng leveren.

pbevaluatieKvK's.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2005 | Disclaimer |