Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Krachten bundelen:

Betere samenwerking Noord-Brabant en NordrheinWestfalen

De provincie Noord-Brabant zal dit najaar samen met het Regionaal Economisch Overleg Noordoost-Brabant een bijeenkomst organiseren over de kansen en mogelijkheden van een verbeterde samenwerking tussen Brabant en de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Volgens gedeputeerde O. Hoes (economische zaken) liggen er in het grensgebied tussen Noord-Brabant en de Duitse regio veel kansen om de economische structuur te versterken. "Brabant is voor Nederland een sterke economische motor, Nordrhein-Westfalen is dat voor Duitsland. Een concurrerende en sterke regio houdt niet bij de landsgrenzen op. Met het oog op de discussie over de Europese Structuurfondsen 2007-2013 moeten we nauwer samenwerken". Deze woorden sprak Hoes tijdens een bijeenkomst vanmorgen in St. Anthonis, georganiseerd door de provincie en Euregio Rijn-Waal over de samenwerking tussen Noordoost-Brabant en Duitsland. Diverse gemeenten en intermediaire organisaties in dit gebied kunnen ter ondersteuning een beroep doen op Europese cofinanciering in het kader van het Interreg-programma Euregio Rijn-Waal.

Interreg is een Europees subsidieprogramma met het doel om grensoverschrijdende samenwerking en economische structuurversterking in grensgebieden te bevorderen. In Nederland zijn er vier Interregprogramma's aan de Nederlands-Duitse grens en drie Interregprogramma's aan de Nederlands-Belgische grens. De provincie Noord-Brabant participeert onder andere in het Interregprogramma Rijn-Waal aan de Duitse grens.




Provincie Noord-Brabant