Politie Gelderland-Midden

Arnhem, verkeerscontroles in de regio Arnhem

Publicatiedatum: 06-04-2005

De politie heeft dinsdag verschillende verkeerscontroles gehouden in de regio Arnhem hier volgt een overzicht:

-Tussen 7.30 uur en 12.30 uur heeft er een verkeerscontrole plaatsgevonden in Arnhem Zuid. Er werd gecontroleerd in de Koppelstraat, de Huissensestraat, de Burgemeester Matsersingel en de Groningensingel. Er werden 44 overtredingen vastgesteld. In elf gevallen was er sprake van een te hoge snelheid. Op de Groningensingel werd de hoogste snelheid gemeten. Hier werd door een automobilist 99 kilometer per uur gereden terwijl hier 50 kilometer per uur is toegestaan. Daarnaast werden er 24 automobilisten bekeurd voor rijden zonder gordel en werden er nog bekeuringen uitgedeeld voor onder meer rijden zonder helm en niet handsfree bellen.

-In Rozendaal werd er tussen 14.40 uur en 17.35 uur een radarcontrole gehouden op de Schelmseweg hier werd 25 keer een te hoge snelheid vastgesteld.

-Op de Jacob Cremerstraat in Arnhem werd tevens op snelheid gecontroleerd. Tussen 18.00 uur en 20.15 uur werden hier 250 pasanten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was hier 71 kilometer per uur terwijl hier 50 kilometer per uur is toegestaan. Daarnaast waren er nog vier andere proces-verbalen voor een te hoge snelheid en er werd twee keer bekeurd voor rijden zonder gordel.
-Op de Bakenbergseweg in Arnhem werd er tussen 15.25 uur en 17.40 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden hier 465 voertuigen gecontroleerd waarvan er 85 een overtreding begingen. De hoogst gemeten snelheid was hier 76 kilometer per uur terwijl hier 50 kilometer per uur is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Arnhemmer aangehouden voor bedreiging moeder
Publicatiedatum: 06-04-2005

De Arnhemse politie heeft dinsdagavond omstreeks half elf een 47-jarige Arnhemmer aangehouden, omdat hij zijn moeder zou hebben bedreigd. Het incident vond plaats voor een woning in de wijk Presikhaaf in Arnhem. De moeder van de verdachte - een 67-jarige Arnhemse - was in de woning op bezoek bij een familielid. Op dat moment komt de Arnhemmer aan bij de woning. Hier zou hij voor het raam verschillende bedreigende leuzen hebben geroepen in de richting van zijn moeder, tevens zou hij hier dreigende gebaren bij hebben gemaakt. Hierop heeft de Arnhemse de politie gewaarschuwd die de man heeft kunnen aanhouden. De verdachte is voorgeleid en in de loop van woensdag weer vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, vier winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 06-04-2005

De Arnhemse politie heeft dinsdag vier winkeldieven kunnen aanhouden. Omstreeks half twee dinsdagmiddag kon de politie een 37-jarige Arnhemmer aanhouden. Tijdens een surveillance kregen agenten van een getuige te horen dat de Arnhemmer lopende op de Steenstraat samen met een 31-jarige plaatsgenoot iets verborg onder zijn jas. Hierop werd de verdachte gecontroleerd waaruit bleek dat hij sportschoenen onder zijn jas verborgen hield. De Arnhemmer verklaarde dat hij deze schoenen kort daarvoor had gestolen uit een winkel aan de Koningsstraat in Arnhem. Hierop is de man overgebracht naar het politiebureau waar hij is voorgeleid en een proces-verbaal heeft gekregen. Later die middag is de Arnhemmer vrijgelaten.

Omstreeks half vier in de middag kreeg de politie een melding dat er twee verdachten waren aangehouden door de beveiliging van een winkel in de ketelstraat te Arnhem. De verdachten - een 25-jarige Arnhemmer en een 19-jarige IJsselmuidense - zouden hebben geprobeerd een kledingstuk ter waarde van 150 euro te ontvreemden. De Arnhemmer zou het kledingstuk op het toilet van de winkel hebben aangetrokken en hier de prijskaartjes en het beveiligingslabel er hebben afgetrokken. De verdachten kwamen echter in het vizier van de beveiligingsmedewerkers die beiden konden aanhouden. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De Arnhemmer bekende schuld maar verklaarde dat de IJsselmuidense niets met de diefstal van doen had. Omdat er onvoldoende bewijs was tegen de IJsselmuidense is zij in de loop van dinsdagavond vrijgelaten. De Arnhemmer is met een proces verbaal op zak op vrije voeten gesteld.

Omstreeks half vijf die dinsdagmiddag zagen agenten tijdens een surveillance een 41-jarige Arnhemmer met zijn zakken vol spullen fietsen op de Parkweg in Arnhem. Nadat de agenten hem staande hielden en hiernaar vroegen, verklaarde de man een bronzen beeldje te hebben gestolen ter waarde van enkele tientallen euro's in een winkel aan de Koningsstraat in Arnhem. Hierop is de man overgebracht naar het politiebureau. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en in de loop van woensdag weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden na ontvangen parkeerbon
Publicatiedatum: 06-04-2005

De politie heeft dinsdagavond omstreeks negen uur op het Graaf Ottoplein een 20-jarige Arnhemmer aangehouden, nadat hij een parkeerbon had gekregen. Surveillerende agenten zagen op het Graaf Ottoplein meerdere auto`s verkeerd geparkeerd staan, waarop zij de eigenaren hiervoor bekeurden. Ook de auto van de 20-jarige Arnhemmer zou foutief geparkeerd hebben gestaan. De Arnhemmer en zijn moeder bevonden zich in de nabije omgeving van de auto. De moeder van de Arnhemmer zou vervolgens de bekeuring verscheurd hebben en op de grond hebben gegooid. De agenten bevolen de vrouw om de bekeuring op te rapen. De 20-jarige bemoeide zich hiermee en nam een agressieve houding aan ten opzichte van de agenten. Na diverse waarschuwingen om afstand te bewaren, zou de verdachte uit hebben gehaald naar een van de agenten. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van het mishandelen van de agent. Op het politiebureau is de Arnhemmer voorgeleid en ingesloten. Woensdagochtend is hij in het bezit van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. De politieagent raakte licht gewond aan zijn arm.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---