Gemeente Almere

Vijf combinaties naar tweede ronde tenderprocedure

Het college heeft besloten om vijf bedrijvencombinaties te vragen plannen uit te werken voor het zuidelijk deel van de nieuwe wijk Columbuskwartier Oost in Almere Poort. De vijf partijen krijgen daar tot juni a.s. de tijd voor. Vervolgens zal het college op basis daarvan uit deze groep één partij kiezen die de opdracht gegund krijgt om het gebied daadwerkelijk te ontwikkelen. De opdracht omvat in totaal ca. 400 woningen en een aantal voorzieningen.

De eerste ronde van deze zogenaamde tenderprocedure leverde 17 inschrijvende bedrijven op. De vijf die naar de tweede ronde gaan, zijn: Combinatie De Nieuwe Wereld (de Alliantie, Proper Stok Woningen BV en BAM Vastgoed B.V.); combinatie Nova Imago Mundi (Bemog, HEVO en Blauwhoed); combinatie TBI-Johan Matser; combinatie Van Wijnen Groep - Fortis Vastgoed Ontwikkeling en Volker Wessels Vastgoed.

Aan de keuze voor deze vijf partijen ligt een beoordelingsrapport van de eerste fase van de tenderprocedure ten grondslag. Het college heeft daarmee ingestemd. Ook heeft het college het zogenaamde gunningdocument vastgesteld. Daarin staat omschreven waaraan de inzendingen van de ontwikkelaars in de gunningfase moeten voldoen en hoe de vijf inzendingen straks zullen worden getoetst.