Gemeente Breda

Alcoholverbod rondom het NAC-stadion

stadionnac_gr.jpg

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 5 maart 2005 de directe omgeving van het MyCom-stadion of NAC-stadion aangewezen als gebied waarvoor een alcoholverbod geldt

Dit alcoholverbod geldt op de dagen waarop NAC Breda thuiswedstrijden speelt in het stadion in Breda.

De verbodsbepaling van artikel 2.3.9a Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2004 is hier van toepassing. Dit artikel bepaalt dat het verboden is om op de openbare weg, die deel uitmaakt van een door het college aangewezen gebied, alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Horecabedrijven in dit gebied zijn uitgezonderd.

De omgeving van het MyCom-stadion van NAC Breda waarvoor het alcoholverbod geldt wordt begrensd door en met inbegrip van de Lunetstraat, de verlengde (in aanbouw zijnde) Westerparklaan en de spoorlijn.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot aanwijzing van dit gebied vanwege de vele bezoekers die aanwezig zijn tijdens de voetbalwedstrijden van NAC Breda en zich ophouden in de directe omgeving van het MyCom-stadion. Groepen van deze supporters verzamelen zich voor de wedstrijden met alcoholhoudende dranken om deze voorafgaand aan de wedstrijd te nuttigen. De alcoholdrinkende supporters vertonen vaak ongeremd gedrag en mede als gevolg daarvan veroorzaken zij overlast en verstoren zij de openbare orde.

Gezien de recente grote openbare orde verstoringen in de nabijheid van het stadion en de betrokkenheid van beschonken supporters van NAC Breda hierbij bestaat de vrees voor herhaling van deze incidenten. Het college van burgemeester en wethouders acht om deze reden maatregelen noodzakelijk ter voorkoming van overlast en openbare orde verstoringen.

Breda, 6 april 2005