Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA 's-GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl

Onderwerp Rapportage aan de Tweede Kamer over hoger Ons kenmerk AM/AMI/05/21595 opgeleide vluchtelingen Datum 6 april 2005

Op 6 juli 2004 is aan u de eindrapportage plan van aanpak Arbeidsmarktpositie hoger opgeleide vluchtelingen aangeboden. Op 4 november 2004 heb ik met de vaste commissie voor SZW van uw Kamer hierover een algemeen overleg (AO) gehad. Tijdens dit overleg heb ik uw Kamer toegezegd dat ik met mijn collega's van Economische Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn en Sport de mogelijkheden zal verkennen voor maatwerktrajecten voor de beroepsgroepen medici, technici en leraren en dat hierbij het accent op het onderzoeken van de mogelijkheden voor studie, inkomen en werk zal liggen.

Hierbij treft u conform mijn toezegging tijdens het AO op 4 november 2004 een rapportage aan over de resultaten van de gesprekken tot dit moment. In deze rapportage heb ik concrete streefdoelen geformuleerd.

Zoals in de aangesloten rapportage aangegeven is, zijn in samenwerking met andere departementen en betrokken instellingen een aantal activiteiten gestart. Deze worden de komende tijd verder geconcretiseerd. Over de verdere ontwikkelingen van deze activiteiten zal ik u periodiek informeren. U krijgt van mij voor het eind van dit jaar een 2e rapportage over hoe de activiteiten ten behoeve van (hoger opgeleide) vluchtelingen lopen.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(H.A.L. van Hoof)