Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen 06-04-2005

Fietser door rood licht
EMMEN Een 60 jr. man uit Emmen raakte woensdagmorgen gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Brinkenweg met de Hondsrugweg in Emmen. De man botste tegen de zijkant van een auto die werd bestuurd door een 20 jr. vrouw uit Emmen. De vrouw reed vanaf de Brinkenweg de Hondsrugweg op. Volgens getuigen had de man, die over de Hondsrugweg reed, een rood verkeerslicht genegeerd.

Meer schade dan buit
GROLLOO Bij een inbraak in dorpshuis Het Markehuus aan De Pol in Grolloo is in de nacht van dinsdag op woensdag voor meer geld vernield dan dat er is weggenomen. Men kwam binnen door een buitendeur open te breken. Daarna werden in het gebouw ook nog een aantal deuren geforceerd. Uiteindelijk werd uit een speelautomaat het kleingeld gestolen. (05128557)

Politie bekeurt voor branden zonder vergunning
WITTELTE De politie heeft woensdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 58 jr. bewoner van de Wittelterweg in Wittelte. De man was oud riet aan het verbranden en had daarvoor geen vergunning aangevraagd bij de gemeente.

Fietsendief aangehouden
ASSEN Woensdagmorgen hield de politie in zijn woning in Assen een 30 jr. man aan. De man wordt verdacht van diefstal van een damesfiets. Deze fiets is dinsdagavond gestolen bij de peuterspeelzaal aan de Scharmbarg in Assen. Door een getuige kwam de politie op het spoor van de verdachte. Dinsdagavond werd hij niet thuis aangetroffen. Wel vond de politie bij zijn woning twee kinderzitjes die op de fiets hadden gezeten en later in de omgeving ook de fiets zelf. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (05128518)

Proces-verbaal voor lozen afvalwater
MEPPEL De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een bedrijf aan de Galgenkampsweg in Meppel. Dinsdagmiddag loosde het bedrijf afvalwater in het kanaal. Volgens het bedrijf was er een technische storing aan het afvalwatersysteem van het bedrijf. Hierdoor werkte de afvoer van afvalwater niet goed waardoor een overloopinrichting in werking trad. Het afvalwater kwam via de overloop in het kanaal terecht. Het afvalwater bestond uit organisch afval. Een medewerker van Waterschap Reest en Wieden nam watermonsters die nader onderzocht zullen worden. (05128429)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52554218