Gemeente Helmond


---

Boomplantdag basisscholen De Lindt en St. Trudo op 6 april

Op woensdag 6 april a.s. gaan ongeveer 90 kinderen van de Helmondse basisscholen De Lindt en St. Trudo zelf bomen planten in het buitengebied van Stiphout. Het gaat om 79 populieren en 26 eiken. Deze komen in de plaats van de bomen die afgelopen winter, in verband met veiligheidsrisicos en ouderdom, gerooid zijn. Deze boomplantdag is georganiseerd in het kader van het project Blauw en groen, moet je doen!.

Twee keer per jaar voert de gemeente Helmond in nauwe samenwerking met het Natuur- en milieucentrum Helmond een Blauw en groen, dat moet je doen!-project uit. Bij deze projecten helpen basisschoolleerlingen actief mee. Het gaat hierbij om zogenaamde groen-werkzaamheden, zoals de aanplant van bomen en heesters en het bijhouden van bestaande groenstroken, maar ook om onderwerpen zoals waterbeheer (vandaar blauw) en projecten die met afval, wegen of rioleringen te maken hebben. Doel is dat basisschooljeugd betrokken wordt én enthousiast raakt over natuur in het algemeen en civiel- en cultuurtechniek in het bijzonder.

Plantdag 6 april
In de ochtend van 6 april a.s. gaan de schoolkinderen onder supervisie van medewerkers van de gemeente Helmond en het Natuur- en milieucentrum de bomen planten bij de Venstraat en bij een zandweg tussen de Schootenseweg en de Venstraat. De leerlingen van groep 8 van basisschool De Lindt beginnen om 9. 00uurendievandeSt. Trudoschool om 10.30 uur.

---

| |